Fiecare părinte devine curios să afle într-o zi care este viziunea despre apa pe care o bea a copilului său, dar și despre cea pe care el și-o dorește.

Este lacrimă, cascadă, pământ suferind după picătura de apă? Este curată, mereu tulbure, multă, puțină, furată, adunată cu frunza, cum o fi?

Maria are șase ani. La grădiniță a aflat că astăzi, 22 martie este ziua Mondială a Apei. Până aici nimic atractiv pentru copilul aflat la finalul frumoasei perioade educaționale, însă atunci când doamna educatoare le-a vorbit tuturor copiilor despre faptul că omul are nevoie de apă ca să trăiască, Maria a pus în desenul ei atât de mult albastru, soare și un copil pentru a arăta ce simte ea față de lichidul esențial vieții, dar mai ales a păstrat albastrul frumos și limpede al apei pentru că în apropierea ei se află o familie de crocodili care speră să aibă apă destulă până când le vor crește mari puii.

Maria poate fi unul dintre competitorii concursului de creație artistică – fotografie, desen, pictură – lansat astăzi de Compania de Apă Buzău pentru a celebra Ziua Mondială a Apei.

Părinții, dascălii sau elevii pot înscrie lucrările copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și care se încadrează în tema APA PE CARE NE-O DORIM în perioada 22 martie – 23 mai 2022, regulamentul concursului fiind disponibil accesând următorul linkhttp://www.cabuzau.ro/!res/fls/regulament-concurs-de-creatie-artistica-22-martie-2022.pdf.

Premierea celor mai bune lucrări va fi făcută de către conducerea CAB pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului.

Articolul precedentȘtiți care este obiectivul turistic cel mai vizitat din județul Buzău?
Articolul următorEXCLUSIV. Prima piață de semințe, după pandemie este la Buzău!