Neobositul ministru al Agriculturii, Petre Daea a stat în această seară timp de 45 de minute în Stația de Epurare a orașului Buzău, aflată în subordinea Companiei de Apă Buzău, și mai apoi pe Canaul Iazul Morilor.

Totul s-a întâmplat la invitația primarului municipiului Buzău, Constantin Toma care a propus ca apa epurată să irige 25.000 de hectare de la marginea orașului, din Verguleasa și din Țintești. O inițiativă considerată și de către prim-ministrul Nicolae Ciucă pionierat la nivel național și pe care o descrie detaliat însuși primarul care a prezentat ideea la nivel național.

Reținem doar că după vizita din această seară, ministrul Daea va pune semnătura pe un proiect de cercetare și experimentare ce se va desfășura la Buzău și care deja este analizat de către edil din alte mari aglomerări urbane ale României.

Alături de ministrul Daea, la Buzău a fost prezent și directorul general al ANIF, Cornel Popa, iar fostul director al ANIF Buzău, Nicolae Mărăcine a fost ghid de bază în prezentarea proiectului inedit de la Buzău.

Articolul precedentCe ministru a fost timp de 45 de minute, astă-seară în județul Buzău?
Articolul următor(P) Lungu – „Avem soluția pentru problema lipsei medicilor de familie din mediul rural”