O conferință de presă susținută într-un ton de o sobrietate inițială doar a avut loc astăzi la Buzău și a fost susținută de o parte a conducerii social-democraților buzoieni.

Tonul cu care a început această conferință de presă, a precizat aproape de la început senatorul Lucian Romașcanu vine din sintagma actualei conduceri a Guvernului României care se scuză spunând nu mai sunt bani!

Numai că nesiguranța publică, arată senatorul buzoian, înainte de lipsa suficientă a finanțării publice vine, spre exemplu, din ceea ce continuă să se întâmple în spectrul sănătății publice în contextul COVID-19 și al înfiorătoarei tulpini indiene care ar putea să ne pună în fața valului patru al pandemiei. Iată ce spune Lucian Romașcanu. Să-l ascultăm!

Modul ineficent de comunicare al actualei guvernări a condus la o campanie eșuată de vaccinare anti-COVID-19, am reținut din precizările lui Romașcanu. Procentul sub 25 la sută de vaccinare din totalul populației țării are legătură clară cu mersul în dinamică inversă, arată social-democratul buzoian. Ascultați!

Este datoria noastră să dăm Guvernul jos! Acum avem cea mai mare șansă!,  se aude clar din declarația senatorului Romașcanu care pune în prim plan bâiguiala finanțării prin celebrul Program Național de Redresare și Reziliență prin care alocările vor fi făcute politic, arată senatorul buzoian. Ascultăm!

Electroni liberi au fost numiți de senatorul Romașcanu reprezentanții PNL care au prezentat Banca de Gene ca fiind un proiect viabil și finanțat prin PNRR. Numai că nu este așa și am aflat din insertul audio de mai sus. În aceste condiții, a detaliat în aceeași conferință de presă primarul Constantin Toma, președintele Filialei PSD a Municipiului Buzău, subiectul Banca de Gene devine deja unul scandalos – comportamentul oponenților politici culminează cu “ministrul catastrofă Oros”, spune acesta. Iată declarația social-democratului!

Nu trec decât în revistă ușoara șicană între senatorul Romașcanu și primarul Toma vizavi de bugetul pe care orașul luminilor îl are la dispoziție față de Buzăul campion al brandului european în Gala Transform din 23 iunie 2021, gală cu campioni titrați la nivel mondial precum Mastercard sau KFC, și detaliez mai departe reacția neașteptată a deputatului Romeo Lungu la care primarii PNL au venit cu jalba-n proțap cu referire clară la slaba finanțare pe care o primesc de la propriul guvern. Așadar, iată ce au de gând să facă primarii PNL din județul Buzău ca formă clară de protest!

Să mai aștepte!, a fost mesajul către primarii PNL în funcție în județ care bat la porțile PSD. De menționat este că la sediul PSD astăzi chiar se afla un primar PNL dintr-o comună buzoiană – unul dintre nemulțumiții de propriul partid care a uitat să finanțeze corespunzător viața socio-economică din zona sa, au declarat în cursul conferinței de presă social-democrații prezenți. Și, spun aceeași reprezentanți PSD, cam jumătate dintre acești edili vor să părăsească partidul cu care și-au obținut în 2020 posturile pentru patru ani.

Articolul precedentCurțile a trei grădinițe din Buzău vor fi modernizate
Articolul următorO nouă recoltă de permise auto la podul de la Mangă. Când urmează la Blăjanca?

1 COMENTARIU

  1. Dureros e ca nu se termina lucrarea la colegiul Eminescu. După zeci de ani de nepăsare din partea fostului edil, Boscodeala și a multor altora dinaintea lui, actualul primar și-a îndreptat atenția asupra acestei clădiri de patrimoniu și a început reabilitarea mult așteptată de generații de elevi și profesori. Am fost 4 ani eleva la acest liceu și ma durea sufletul cand vedeam ca în timp ce se aruncau bani aiurea pe lucrări fără sens, acoperișul clădirii cădea pe strada și nimănui nu ii păsa. Mi-aș dori sa vad mai mult interes din partea politicienilor locali fata de clădiri destinate învățământului și poate doamna Coban, sefa usr plus Buzau, fosta profesoara și ea și mama dânsei la acest liceu, va debloca finanțarea din moment ce partidul dânsei e la butoane. Sau investiția în învățământul local nu e o prioritate?!!

Comments are closed.