Prima școală circulară din România

Luni 8 noiembrie, începând cu ora 10, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, videoconferința „Educația Viitorului pentru Dezvoltare Durabilă. Școala Circulară, model de bună practică în educația de calitate”.

Evenimentul aduce în dezbatere două subiecte integrate economiei circulare:

  • Necesitatea promovării educației pentru dezvoltare durabilă în economia circulară și promovarea modelului de bună practică la nivel național a primei școli circulare din România.
  • Dezvoltarea urbană integrată – Buzău oraș deschis, cadrul de planificare strategică pentru dezvoltarea proiectelor de economie circulară integrată.

Economia circulară înseamnă un stil de viață în care resursele și serviciile sunt folosite mai inteligent pentru a le prelungi viața și a minimiza generarea de deșeuri.

Potrivit datelor desprinse din cercetările noastre asupra opiniei publice cu privire la obiectivul de Consum și producție responsabile, pe tema tranziției către economie circulară, românii sunt în cvasi-totalitate de acord în privința beneficiilor pe care le presupune noul model de viață. Aceeași majoritate consideră esențială îmbunătățirea sistematică a felului în care reciclarea, colectarea selectivă și distribuția alimentelor sunt puse în aplicare la nivel național, pentru a facilita tranziția.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără Consilierul de stat László Borbély, primarul Municipiului Buzău Constantin Toma și consilierul ministrului Educației Radu Szekely.

Evenimentul poate fi urmărit live la acest link:https://fb.me/e/404H4v8Oh

Pentru o participare interactivă vă invităm să vă conectați  pe sesiunea ZOOM:

https://zoom.us/j/96331322622?pwd=eUhraXZDTjFZaEUwTDBPeWlvbmIxdz09 Meeting ID: 963 3132 2622 Passcode: 907138

La videoconferință iau parte primarul Buzăului Constantin Toma, secretarul de stat Laszlo Borbely, Radu Szekely consilier al ministrului Educației, manageri educaționali, inspectori școlari și coordonatorid e proiecte educaționale.

Articolul precedent(P) Romașcanu – „Posibil să fie Marcel Ciolacu numele prim-ministrului”
Articolul următorAtenție, noi restricții de circulație azi pe str. Transilvaniei!