Sunt printre cei mai frumoși români pe care am avut bucuria să-i cunoaștem vreodată, cei mai puțin interesați de aspectul economic ce poate deriva din pasiunea fiecăruia în parte și muncesc cu o dăruire specială în condițiile în care nici un institut, stațiune de cercetare sau măcar departament din vreo direcție agricolă nu le susține financiar activitatea.

În insertul audio de la începutul acestui material de presă ați putut să o auziți pe doamna care a dat suflet la propriu acestui grup devenit în câțiva ani internațional –Grupul Semințe cu Suflet, doamna fiind desigur Rodica Meiroșu, buzoianca despre care noi am scris în paginile www.buzaulinreportaje.ro.

Cu toate acestea ei sunt păstrătorii soiurilor românești de legume, flori, cereale, dar și de arbuști. Generozitatea cu care ei oferă semințe din ceea ce păstrează an de an în cultură în propriile grădini are un singur preț – cel care primește semințe să ofere la rându-i mai departe semințe altor români astfel încât să ne redobândim indentitatea națională și la acest capitol.

Și cea mai bună pârghie pentru a-i determina pe românii care au o palmă de pământ să cultive soiuri românești a fost aceea de a organiza în coordonarea Grupului Semințe cu Suflet piețe de semințe.

După doi ani de pandemie de COVID-19, prima piața din România va avea loc la Buzău, chiar sâmbăta ce urmează, 26 martie 2022, pe strada Păcii la nr. 19. Revine Rodica Meiroșu cu detalii ce ne sunt necesare despre organizarea pieței de la Buzău pusă la cale împreună cu alți sufletiști înveterați.

Așadar, veniți sâmbătă, imediat după ora 10, pe strada Păcii la nr.19, locație situată în zona centrală a orașului Buzău pentru a le fi alături celor mai sufletiști dintre români! Va fi piața de semințe cea mai așteptată din România la care vin cu puieți de arbuști și pomi, cu plante ornamentale, semințe dintre cele mai rare românești, dar mai ales cu inima plină cu dragoste pentru autentic păstrători din Oltenia, zona Buzăului, Galați sau Constanța, de peste munți dinspre Ardeal și din câte alte zone neaflate încă de reporter. Mai adăugăm că Buzăul este acasă pentru Rodica Meiroșu, doamna care ține la adăpost semințe pe care probabil nici o stațiune legumicolă nu le are în patrimoniu.

Poate cel mai important este mesajul pieței de semințe a Grupului Semințe cu Suflet de la Buzău din 26 martie 2022, ora 10, strada Păcii nr. 19.

Rodica Meiroșu seamănă de data aceasta cuvinte alese pentru fiecare dintre noi – să prețuim fiecare palmă de pământ și să cultivăm legume și zarzavaturi, să plantăm flori și pomi fructiferi sau ornamentali!

Am reținut de la Rodica Meiroșu, doamnă căreia îi spunem emblema sufletiștilor din România, că pe data de 9 aprilie 2022 va fi o a doua piață de semințe la Brașov, la Biblioteca Județeană George Barițiu din oraș.

Articolul precedentCe știe copilul tău să deseneze despre apă?
Articolul următor(P) Manuscrise inestimabile semnate de Cioran și Eliade, achiziționate de Ministerul Culturii