► Trei județe – Prahova, Buzău și Vrancea intenționează să facă aproape 450 de kilometric de trasee cicloturistice din 38 de milioane de euro.

►În județul Buzău vor fi creionate 129 de km de trasee de parcurs cu bicileta.

Pe data de 5 decembrie 2022, reprezentanții Consiliului Județean Prahova au depus solicitare de finanțare pentru proiectul Partenerait pentru realizarea traseului cicloturistic Velo Valahia, proiect ce va fi derulat împreună cu administrațiile vecine din județele Buzău și Vrancea în cadrul Planului Național de Redre4sare și Reziliență, schema de finanțare – Condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR, din planul de proiecte PNRR/2022/C11/I4 Componenta C11 – Turism și Cultură Investiția I.4.

sursa foto, în link pe poză

Valoarea totală a finanțării se ridică la 37.867.500 de euro fără TVA.

Proiectul a fost aprobat joi, 15 decembrie 2022 și în plenul deliberativului buzoian, în ședința lunii decembrie. Iată ce a precizat la final președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu despre cei 129 de km de traseu cicloturistic ce vor fi construite între satele Fințești, comuna Năeni, și Poiana Mărului, din comuna Bisoca.

Traseele turistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri destinate cicliștilor, drumuri de utilitate privată deschise circulației publice, suprafețe de rulare amenajate în zona de protecție aferentă drumurilor deschise circulației publice, drumuri forestiere, poteci și trasee amenajate în fond forestier, diguri și zone de protecție la inundații, dar și pe anumite căi de comunicație deschise circulației bicicletelor.

Componenta PNRR este coordonată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Centrul Național de Coordonare Velo.

Potrivit hotărârii 278/2022 a CJ Buzău pe care o puteți accesa în linkul de AICI rămân în discuție cei 50 de km de drumuri secundare către obiectivele turistice și culturale care încă nu sunt precizați pe o rază de 10 km de la axa principală a drumului. Cei 50 de km de conexiuni principale urmează a fi stabiliți.

Articolul precedentUnchiașul și Baba de la Mânzălești au jucat astăzi în orașul Buzău
Articolul următor(P) Parlamentarii buzoieni, amendament la bugetul de stat pentru cofinanțarea Spitalului de Boli Cronice din Smeeni