Oficial, târgul dintre țări își deschide porțile în seara zilei de vineri, 9 iunie 2022. Potrivit obiceiului de dinainte de pandemia de COVID-19, deschiderea era în sine un eveniment ce aduna în târg oficiali de rang național și local. În lipsa primarului Buzăului, Constantin Toma, viceprimarul Oana Matache, cum ne place nouă să-i spunem Frau Oana, datorită cunoașterii limbii și civilizației germane, frau în traducere din limba germană însemnând doamnă, dar și viceprimarul Ionuț Apostu deschid în această seară cel mai mare târg de la Curbura Carpaților.

O deschidere inedită care le face buzoienilor și deopotrivă românilor din județele limitrofe și nu numai să treacă până pe 26 iunie prin Drăgaică, târgul cu comedii, vată de zahăr, porumb fiert, mașinuțe bușitoare, rochii și pălării din paie, papuci și mici, bere și cârnați iuți, ochelari de soare sau înghețată, un amalgam aparent haotic care însă caracterizează ineditul târg buzoian. La ultima ediție, cea din 2019, au fost prezenți câteva sute de mii de români. Intrarea costă 3 lei, iar copiii cu vârste sub 14 ani au gratuitate.

Alături de viceprimarii Buzăului la deschiderea de la această oră sunt prezenți și artiștii populari Cristian și Andreea Micu, tată și fiică, instrumentist buciumaș din Munții Buzăului și interpret popular. O deschidere de nota 10 pentru Drăgaică!

Potrivit programului săptămânal pus la dispoziție de Primăria Municipiului Buzău, cap de afiș în această seară sunt Carla’s Dreams.

Articolul precedent(P) La Buzău urmează un weekend dedicat științei
Articolul următor(P) Taberele copiilor vor putea fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților