Două mii de puieți de salcâm vor fi plantați astăzi pe dealurile arse în urmă cu mai bine de o lună de zile, sus, la Breaza și Pietroasele. Demersul face parte din acțiunea națională Plantăm în România și prin care aproape 13.000 de voluntari au sechestrat 2.225 de tone de CO2 prin plantarea a peste 408.000 de pomi.

La ora 10, vineri, pe 5 mai 2022, plantarea începe pe dealurile de la Pieroasele, în zona descoperirii tezaurului Cloșca cu puii de aur, spune viceprimarul Ionel Bănică pe care vă invit să-l ascultați pentru detalii.

Așadar, Primăria Pietroasele, spune viceprimarul Bănică, are în plan continuarea plantării propusă de Iulian Tănașcu de la Călător prin România, iar suprafața pentru care se vrea împădurire cu ajutorul fondurilor europene este de 13,5 hectare.

Acțiunea are loc în mod similar și în comuna vecină cu Pietroasele, Breaza. Tot 1.000 de puieți de salcâm vor fi plantați în luna mai cu speranța că vor prinde rădăcini acolo unde focul a ars totul la sfârșit de martie 2022 pe o suprafață de peste 500 de hectare.

Articolul precedent(P) Piesă de teatru pentru copiii cu dizabilități, în premieră la Vila Albatros
Articolul următorFără restricții pe Ciuta!