Dacă mă uit la televizor totul este aproape perfect, toată lumea este fericită, economia duduie, lucrurile sunt într-o normalitate … zău, dacă eu mai înțeleg ceva și când vii dimineața la serviciu … nu ai bani la PNDL! Dacă nu vor termina cu discuții sterile și la emisiuni cu tentă de vacanță de vară și cu tot felul de povești mediatice, nu vom face absolut nimic! Trebuie să facem ceva pentru cetățenii care așteaptă!

Afirmațiile îi aparțin președintelui de Consiliu Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și au fost făcute în conferința de presă care a avut loc astăzi imediat după ședința de CJ. Ele se referă clar la atitudinea guvernanților care se grăbesc în a trata problematica administrației publice locale și emit acte cu efecte pe care nu le consideră aducătoare de grave leziuni sociale și economice, dar care în realitate pun însăși siguranța națională la îndoială. În speță, a spus Neagu, celebrul program național de dezvoltare locală, PNDL, unica sursă de investiții pentru 99 la sută dintre localitățile mici și mari – în 1 la sută se încadrează puținele comunități ale căror primari au dormit și nu și-au dorit dezvoltarea propriei localități. Întâi, a precizat președintele CJ suferința duce la bugetul pandemic din 2021. Iată declarația!

Mai apoi, președintele CJ și-a îndreptat un prim semnal de alarmă către constructorii care au contracte semnate și chiar în derulare făcându-i atenți cu privire la scumpirea materialelor de construcții, aspect înțeles, dar care nu poate să ducă la suplimentarea sumelor contractate decât într-o anumită măsură prevăzută în legislația din administrația publică locală. Oricum, deși guvernanții actuali au afirmat că pentru PNDL nu mai sunt bani, conducerea CJ Buzău a găsit soluția de a-i plăti pe constructorii ce efectuează lucrări, unele cu caracter strategic în contextul meteorologic atât de divers din ultima lună de zile și care poate produce dezastre dacă șantierele nu vor continua, dar vin inundații în zonele respective. Președintele CJ dă asigurări că vor fi plătite angajamentele prin PNDL și se va merge mai departe. Un exemplu este chiar șantierul de pe DJ 204C Vintilă Vodă – Bisoca, drum decopertat în acest moment fix ca pe marginea unei ape curgătoare, deci trebuie ca lucrările să continue. Iată cum spune Petre Emanoil Neagu că se va proceda!

Despre DJ 203 K Robeasca-Mărăcineni-Lopătari nu este cazul să discutăm, deoarece aici sunt fonduri europene și nu există consecințe ale comportamentului economic al actualilor guvernanți.

Articolul precedentDezamăgitor: „Ministrul Mediului nu ne-a promis ceva imediat”
Articolul următorÎntre orele 5 și 10 se face dezinsecție