Consiliul Județean Buzău organizează in perioada 23 Februarie- 8 Martie la Centrul Muzeal I.C. Bratianu, Târgul de Martisor.

În spațiul central al orașului Buzău, consacrat deja activităților culturale de prim rang sau târgurilor de Crăciun și, iată de Mărțișor vor fi prezenți meșteri populari și artiști plastici buzoieni.

În istorie, dacii purtau la gât pietricele albe și roșii pe care le înșirau din timp, în cursul iernii, dar pe care le purtau exclusiv de pe 1 Martie. Roșul era dat de soare, sânge și foc, totul ducând spre ideea de viață, adică femeii care dă viață, iar albul apelor limpezi și al norilor era apanajul înțelepciunii bărbatului.

Șnurul este, așadar, mișcarea permanentă a materiei, uniunea dintre bărbat și femeie. Mărțișorul dă viață, duce la nașterea ei, la păstrarea ciclului firesc.

Prezentul – o viață trăită în viteză – pare să fie exemplara ocazie pentru comercianți de a vinde mărțișoare. Numeroase sunt zonele unde identificăm mai ales mărțișoare sub orice apreciere privind bunul gust, însă autoritățile precum CJ Buzău reușesc să aducă la târguri de mărțișoare produse manual artizani care cinstesc istoria acestui simbol și duc tradiția în alb și roșu la rang de artă chiar.

Puf, pene, lână, chihlimbar, melci sau lemn sunt materiale din care veți găsi mărțișoare de bun gust și la Târgul de Mărțișor din curtea Centrului MuzealI. C. Brătianu de pe Bulevardul N. Bălcescu!

Articolul precedent(P) Adio, ajutor social pentru cine poate munci!
Articolul următor(P) Hărțile strategice de zgomot pentru municipiul Buzău vor fi actualizate