Pe 9 iunie 2022 celebrul târg dintre țări Drăgaica își deschide din nou porțile după perioada de restricții impuse de pandemia de COVID-19.

Așadar, 9-26 iunie 2022 Drăgaica la Buzău, iar la deschidere, în mod fericit, autoritățile municipale din Buzău, organizatoare principale ale târgului buzoian, au ales să invite un artist popular ce continuă o tradiție a familiei sale de la Mânzălești-Sărulești. Cristian Micu va duce buciumul său la Drăgaică pentru a suna deschiderea legendarului târg. Alături îi va fi și Andreea Micu, fetița artistului popular. De reținut este că buciumașul Micu este nepotul tezaurului uman viu Mircea Micu, intrat în patrimoniul UNESCO din 2013.

Mai sus este programul integral al târgului dintre țări!

Analizând programul din acest an, mai notăm că închiderea îi aparține tot lui Cristian Micu și buciumului său, iar pe 25 iunie în Drăgaică vine și celebrul lăutar buzoian Ionel Tudorache, fiul violonistului Aurel Tudorache, sau Fărâmiță, cum ii spun prietenii ori lăutarul buzoian care a ales să rămână acasă, în România, pentru a fi iubit de poporul său!

Articolul precedentZdob și Zdub, sâmbătă, la BuzăuFest, în Monteoru
Articolul următor(P) Cine va deszăpezi orașul Buzău la iarnă?