Manuel Riva este cap de afiș pe 23 iunie pe scena din Drăgaică, așadar este programată seara DJ-ilor, după ce seara trecută, Laurențiu Cazan a cântat acasă ca niciodată, iar publicul prezent în târg a fredonat fiecare refren al buzoianului celebru de peste 20 de an.

Organizatorii din partea Primăriei Municipiului Buzău provoacă anul acesta, pentru a patra oară, ca pe 24 iunie 2022 vizitatorii să vină în Drăgacă îmbrăcați în ie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 iunie 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei”. Potrivit legii, cu prilejul „Zilei Iei” pot fi organizate activități culturale, sociale și artistice și pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează promovarea și protejarea iei.

Autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate. Unitățile de învățământ, unitățile de cult, centrele comunitare, instituțiile culturale, precum și reprezentanțele diplomatice ale României, sunt invitate să participe la acțiuni de promovare a iei.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, în ședința din 31 mai, cu 221 de voturi „pentru” și 41 de abțineri.

Articolul precedentArhitectul care a studiat 40 de ani urbea noastră va fi cetățean de onoare al Buzăului
Articolul următorDrumul lui Ceaușescu, etapa căratului de piatră