COMUNICAT DE PRESĂ

COMPANIA DE APĂ S.A. BUZĂU anunță demararea procedurilor de sistare a alimentării cu apă potabilă, pe perioadă nedeterminată, în localitatea sat Săpoca, comuna Săpoca și pe raza localităților din cadrul U.A.T. Cernătești, începând cu ora 17:00, în data de 23.08.2023.

Necesitatea acestei măsuri este dată de apariția a două avarii, dintre care una majoră, pe drumul DJ 203K, în satul Săpoca, pe strada Principală, nr. 35 și, respectiv, str. Principală, nr. 109, ceea ce face imposibilă asigurarea alimentării cu apă potabilă până la intervenția echipelor Companiei de Apă S.A. Buzău pentru remedierea avariilor. La acest moment, intervenția este blocată de către societatea ce are în administrare tronsoanele de drum menționate în vederea reabilitării acestora.

Urmare a sistării alimentării cu apă potabilă, vor fi afectați un număr de 3045 abonați (1489 abonați în localitatea Săpoca din care 45 agenți economici, inclusiv Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, 1556 abonați pe raza U.A.T. Cernătești, din care 47 agenți economici).

Deși, încă din data de 03.07.2023, data apariției primei spărturi, în localitatea Săpoca, Compania de Apă S.A. Buzău a făcut demersuri repetate către antreprenorul ce are în administrare reabilitarea DJ 203K, acesta întârzie nejustificat permiterea accesului reprezentanților noștri în vederea remedierii defecțiunilor la rețeaua publică de distribuție/alimentare cu apă potabilă. Pe de-o parte, defecțiunea îi afectează direct pe utilizatorii racordați la sistemul public de alimentare cu apă potabilă, iar pe de altă parte poate afecta structura tronsoanelor de drum ca urmare a infiltrațiilor apei în terasament.

De asemenea, în încercarea de a urgenta intervențiile, Compania a înaintat și către Consiliul Județean Buzău, în calitate de deținător al DJ 203K, un memoriu/adresă pentru a solicita sprijinul în vederea obținerii unui acord din partea antreprenorului ce are în administrare la acest moment tronsonul de drum din DJ 203K.

Având în vedere situația prezentă, începând cu ora 17.00 a zilei de 23.08.2023, Compania de Apă S.A. Buzău va sista alimentarea cu apa potabilă pe raza localității Săpoca, comuna Săpoca, precum și pe raza localităților din U.A.T. Cernătești până la remedierea situației.

Articolul precedent(P) Anunț foarte important – apa va fi oprită în cursul nopții!
Articolul următorBot de Vulpe – o tradiție care continuă