Mai aproape decât a fost vreodată. Mai concret decât oricând în ultimii 13 ani, perioadă în care s-a tot discutat aprins despre necesitatea reparării și modernizării celor două drumuri județene din Berca și Scorțoasa care duc către cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Buzău și, în același timp al Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului.

Astăzi, consilierii județeni din Buzău au spus da hotărârii pe care o puteți citi integral AICI și despre care ne aduce primele informații în partea audio președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În același timp, arată președintele CJ, el însuși este conștient de nemulțumirea localnicilor, dar și al turiștilor pe de o parte, de perioada îndelungată necesară demarării acestui proiect de refacere a drumurilor județene 102 F și 220 A către rezervația naturală – cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Buzău. Iată și detaliile tehnice despre proiect. Îl ascultăm pe președintele CJ Buzău.

Așadar, real este că va fi un șantier al provocărilor din teren din cauza terenului, spune președintele CJ.

Finanțarea acestui proiect este asigurată prin Programul național Anghel Saligny.

Pe drumul spre Vulcani, de la 1 mai când consideră gazdele din rezervație că se deschide sezonul estival și până în octombrietârziu, pe aceste două drumuri caută rezervația selenară zeci de mii de turiști. De obicei, doar în weekendul de 1Mai, dacă nu plouă, vizitează Vulcanii Noroioși peste 10.000 de turiști.

Articolul precedent(P) Elevii din Glodeanu Sărat, în vizită la Palatul Parlamentului, la invitația parlamentarilor PSD Buzău
Articolul următorDe ce “împodobesc” bisocenii curțile de animale cu instalații de pom de iarnă?