18-25 septembrie 2021, orașul Buzău, în spațiul consacrat deja la Drăgaică.

Aici va avea loc evenimentul ce va aduna peste 100 de producători din domeniul agricol al județului Buzău. Desigur, momentul este extrem de așteptat de toată suflarea agrară, de artizani și de meșteri populari pentru că un întreg an de zile toate evenimentele au fost anulate, iar în prezent orice astfel de acțiune înseamnă de fapt prezentarea muncii din acest interval a fiecărui producător în parte, dar va fi și ocazie de a cunoaște noi temerari ai agriculturii buzoiene sau de a-i revedea pe cei care merg mai departe fie păstrându-și speranța, fie ca urmare a succesului.

Evenimentul este organizat de către specialiștii Primăriei Municipiului Buzău în colaborare cu cei ai Direcției pentru Agricultură Buzău. La Toamna buzoiană, ediția a XV-a, spune primarul municipiului Constantin Toma vin exclusiv producători, mai ales că au avut parte de un an agricol foarte bun, motiv pentru care samsarii din domeniu profită de prețurile extrem de mici din prezent.

Invitația primarului este susținută cu detalii de Oana Matache, viceprimarul care accentuează pe prezența artizanilor și a meșterilor populari care de obicei sunt o prezență plăcută la astfel de evenimente.

În aceeași notă, Cosmin Florea, directorul DADR Buzău arată că micul producător buzoian primește Toamna buzoiană ca pe gura de oxigen de care avea nevoie după o perioadă dificilă prin care cu toții am trecut.

Interesant este să rețineți că accesul în târgul Toamna buzoiană se face gratuit, iar producătorii prezenți vor tenta consumatorii care își pregătesc cămara pentru iarnă cu prețuri realmente de producător, a subliniat directorul Cosmin Florea.

În prima zi a evenimentului va fi prezent la Buzău și celebrul agricultor Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, dar și oficiali în funcție de la acest minister.

Articolul precedentCe va evalua delegația UNESCO în Geoparcul Ținutul Buzăului?
Articolul următorMorile de foc din Ținutul Buzăului