Zona montana a judetului Buzau are 1.900 de km2. O parte din acest vast teritoriu cuprins intre Nehoiu si Bisoca este organizat din 2019 in Oficiul Zonei Montane cu sediul la Nehoiu, oficiu afiliat Agentiei Nationale a Zonei Montane. Scopul acestui oficiu este de a fi identificate masuri de protectie si dezvoltare durabila si incluziva asa cum este specificat in Legea Muntelui 197/2018.

George Sava, candidat din partea ALDE pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau arata ca din pacate un singur angajat pentru un teritoriu atat de intins, pentru atat de numeroase resurse umane si naturale este putin. In judetul Buzau trebuie sa mai existe astfel de oficii ale zonei montane astfel incat cei 1.900 de km2 sa fie uniti si valorizati corespunzator, spre exemplu prin infiintarea unor stane tematice.

George Sava, candidat din partea ALDE pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau spune ca zona montana este de interes strategic si trebuie dezvoltata corespunzator.

Text asumat de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor – ALDE, Filiala Buzau. Cod AEP 21200063.

Articolul precedentTerenuri de vanzare in municipiul Buzau
Articolul următorRitmul orasului condus de Ionut Milea