Alungatul urs Rambo, animal sălbatic care a provocat neliniște în mediul urban al Ploieștiului zile bune, dar care a fost prins în curtea unei rafinării, a fost relocat la început de săptămână în zona Cerașu, comună din județul Prahova, dar acum deja se află la Boldești-Scăieni, același județ, spune prefectul acestui areal, Virgil Nanu care a declarat așa! Ascultăm!

Așadar, agitația provocată timp de jumătate din ziua de astăzi de postarea primarului Alin Staicu din comuna Cerașu, județul Prahova, prin care acesta scrie clar că ursul relocat în comuna aceasta la început de săptămână a ales zona Siriu s-a oprit o dată cu declarația prefectului Virgil Nanu. Iată, totuși și opinia primarului Staicu.

Primul care a avut o reacție publică a fost primarul buzoian Dragoș Voicu din comuna Siriu, teritoriu spre care, menționează primarul comunei prahovene Cerașu ar fi pornit ursul Rambo: Prieteni dragi, în primul rand va spun clar ca ursul din zona orașului Ploiești relocat de autoritățile centrale nu se afla pe raza comunei Siriu. Apoi, nu suntem de acord noi, cei din conducerea Primăriei Siriu și nici eu, în calitate de primar, cu relocarea animalelor sălbatice și mai ales cu relocarea urșilor! Am discutat cu primarul comunei Cerașu, din județul Prahova, Alin Staicu, zona în care a fost relocat acest urs, și cel care a menționat în mediul virtual ca ursul din zona orașului Ploiești a ajuns pe teritoriul comunei Siriu, și acesta nu are competenta sa faca astfel de afirmații pentru ca nu are de unde ști. El spune clar ca ursul a ajuns în comuna pe care o reprezinta, Cerașu și, ulterior, animalul a fost condus și eliberat la granița dintre județele Buzău, Prahova și Brașov. Atat! Fac apel și aici, în mediul online, la autoritățile cu putere de decizie sa se revină la vechea legislație, nu sa se facă uz continuu de relocari ale ursului și ale altor animale sălbatice! Noi, autoritățile locale ajungem sa folosim resurse pe care oricum nu le avem pentru acțiuni zadarnice! Noi trebuie sa ne apărăm proprii locuitori, sa avem în grija sănătatea și integritatea lor!

Numai că, deopotrivă și din postarea primarului comunei Siriu, dar și din declarația audio a primarului comunei Cerașu rezultă, pe lângă dezacordul privind acceptarea relocării pe teritoriul coordonat de aceștia și o situație aparte – noua legislație privind acționarea autorităților locale în cazul prezenței unui urs pe raza unei localități este și mai sinuoasă, și mai riscantă și mai zadarnică decât anterior. Cât privește o relocare, autoritatea locală nu are nici un drept. Ascultați!

Reținem că ursul devenit cunoscut în plan național și numit Rambo, relocat din municipiul Ploiești în comuna Cerașu, județul Prahova nu se află nicidecum la Siriu, ci, precizează prefectul din Prahova, Virgil Nanu, este la Boldești-Scăieni, județul Prahova, și merge țintit tot spre oraș.

Articolul precedent(P) Școala din parc continuă!
Articolul următor(P) Anunț foarte important – apa va fi oprită în cursul nopții!