Trei luni de sacrificiu. Asa definesc cei multi dintre romani perioada starii de urgenta urmata de stare de alerta in care au fost numeroase restrictiile, mai ales cele de deplasare. Iunie isi etaleaza insa verdele cel mai crud si dens din an, iar judetul Buzau are atat de variata gama de obiective turistice si naturale ce-si asteapta vizitatori.
Natura cred ca ne ajuta cel mai bien sa respectam distanrarea sociala si ne ofera si posibilitatea sa ne bucuram ochiul si sufletuld e frumosul Buzau. Asadar, daca mergeti pe DJ 203K Maracineni-Lopatari pana in Bcenei si la poarta Arbanasilor faceti stanga spre tabara pana susu, pe coama dealului, atunci panorama unor vulcani noroiosi nestiuti este fantastica. Punem la socoteala faptul ca exista suficent spatiu sa pastram distanta.
Exemplul numarul doi sta cocotat pe culmile Chiojdului. Tata Lice sau Ioan Lezeu, gazda din Chiojdu, dar si ghid de maxima necesitate si fin cunoscator al filonului de ciuperci de padure din zona, plus ospitalier chef al unui ceaun cu miel preparat chiar langa Lacul Vulturilor va poarta pe cararile de munte catre familia de trovanti ce sta impietrita in partea dinspre Prahova a singurei comune buzoiene care are granita montana cu trei judete. Exclusa imbulzeala, caci poiana trovantilor este imensa!
Al treilea exemplu sta si el bine ascuns intre drumuri comunale si satesti facute praf. Focul Viu de la Terca, din comuna Lopatari este povestea dainurii buzoienilor deasupra bogatiilor subsolului care nasc si azi povesti.
Este bine de stiut ca in majoritatea zonelor turistice ale judetului Buzau se poate servi mancare traditionala, mai ales iute ca la Buzau, insa putini sunt curajosii care au deschis si spatiile de cazare. Exista in judetul Buzau un fenomen: multi bucuresteni si brasoveni, mai ales, si-au inchiriat pana la 1 octombrie 2020 casute sau cabanute din Muntii Buzaului in care locuiesc cu intreaga familie pana in septembrie 2020.
Add Comment