Advertorial

Izoleta pentru Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

... pana ieri, buzoienii cu simptome clare de COVID-19 sau suspecti ca ar fi infectati cu noul coronavirus erau transportati cu izoleta detinuta de SMURD Buzau.

Echipa medicala a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau are incepand din 6 mai 2020 izoleta proprie tinand cont ca in orasul Buzau este deja confirmat un focar de COVID-19 si numeroase cazuri apar din zone diverse ale urbei, zone in care mai ales persoane din cartierul Posta au mers fara opreliste si responsabilitate sociala, dar mai ales fara a tine cont de prevederile ordonantelor militare in vigoare emise in stare de urgenta in Romania.

Echipamentul medical necesar in aceste conditii a fost achizitionat de catre aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Buzau. Portivit informatiilor primite prin biroul de presa al CJ de la Ana Maria Dobrescu, consilier al presedintelui Petre Emanoil Neagu, izoleta este cumparata de la Atum Medcare SRL si a costat 29.500 de lei. Ar fi trebuit sa ajunga in orasul Buzau in intervalul 10-15 mai, insa ca urmare a aparitiei focarului din cartierul buzoian Posta s-a reusit disponibilizarea acesteia mai rapid.

Este de mentionat ca pana ieri, buzoienii cu simptome clare de COVID-19 sau suspecti ca ar fi infectati cu noul coronavirus erau transportati cu izoleta detinuta de SMURD Buzau.

Potrivit statisticii nationale furnizata zilnic de Grupul de Comunicare Strategica al Guvernului Romaniei, judetul Buzau avea 48 de cazuri confirmate de COVID-19, insa potrivit mai multor surse medicale in ultimele 12 ore au mai fost testati buzoieni din cartierul Posta, iar pentru alti buzoieni din cartiere geografic disparate ale municipiului ar fi fost confirmata boala.

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole