Advertorial

Loreen vine la Buzau pentru Eurovision

Opt videoclipuri a cate 30 de secunde vor reliefa importanta sociala, muzicala, economica si geografica, dar si de dezvoltare a orasului Buzau in plan national.

Weekendul combinat din februarie si martie 2020 este exclusiv dedicat orasului Buzau si muzicii europene. Loreen – una dintre cele mai iubite castigatoare a competitiei Eurovision, dar si doi dintre participantii acestui an – Ulrikke, reprezentanta Norvegiei si Sandro din partea Ciprului vin la Buzau pentru a potenta spectacolul din Sala Sporturilor Romeo Iamandi de pe 1 martie 2020.

In premiera, capitala de judet de la Curbura Carpatilor este cautata si fanii internationali ai acestei competitii muzicale. Inca de luni, 24 februarie, in zona Salii Sporturilor, devenita in 2020 eticheta a orasului Buzau si in domeniul evenimentelor de amploare internationala, dar si reper pentru cele sportive, se lucreaza pentru amplasarea unei scene imense – o farfurie zburatoare de mari dimensiuni, spun muncitorii, care face ca intregul spatiu cu 2.500 de locuri sa aiba in final pentru Eurovisionul din 1 martie doar 1.300 de locuri destinate publicului. Primaria Municipiului Buzau si televiziunea publica au marsat, a precizat pentru buzaulinreportaje.ro primarul orasului Buzau, Constantin Toma, in acest an pe tineret fapt pentru care doua treimi dintre invitatii au ajuns direct in liceele buzoiene, iar o parte semnificativa dintre locuri sunt alocate fanilor internationali ai Eurovision care au obiceiul sa fie prezenti la toate manifestarile de gen din tara, dar si la finala continentala.

Nota bene se duce catre specilistii Primariei Buzau care au acordat invitatii la acest eveniment unic in istoria moderna a Buzaului si sportivilor de la echipele fanion ale judetului Buzau si nu numai care fac in acest moment performanta in fotbal, handbal si rugby.

Desigur, vor poposi la Buzau pentru seara finalei nationale a Eurovision si oficiali romani si straini nu doar din domeniul muzical.

Spun inca o data ca vorbim despre o prezentare asteptata a orasului Buzau care nu va fi prin afise sau flyere, metoda devenita clasica si deloc interesanta de a atrage atentia tinerilor catre spectacole. Opt videoclipuri a cate 30 de secunde vor reliefa importanta sociala, muzicala, economica si geografica, dar si de dezvoltare a orasului Buzau in plan national. Aceste videoclipuri vor rula in timpul evenimentului, dar si in prezentarile televiziunii publice din Romania. Mai mult, Dora Gaitanovici – tanara buzoianca de senzatie de pe scena muzicala romaneasca, si ea participanta in preselectiile Eurovision, va face un remember de 12 minute al participarilor tarii noastre la competitia Eurovision.

In acelasi timp, 30 de elevi voluntari de la Liceul  de Arte “Margareta Sterian” vor intra in febra Eurovision din 28 februarie incepand si pana pe 1 martie inclusiv.

Liana Stanciu, coordonatorul echipei Eurovision din partea televiziunii publice ne readuce aminte modul de votare din acest an pentru selectia nationala.

Roxen este reprezentanta Romaniei pentru competitia Eurovision. Ea va sustine la Buzau un show compus din cinci piese: Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors si Storm.

foto Loreen by commons.wikimedia.org

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole