Pe terenul de fotbal, două echipe din județ – ASFC Unirea Mărăcineni și ASF Vulcanii din Scorțoasa. Ultimii vor să-și păstreze primul loc al primei serii din Liga a V-a, iar primii vor să scape de locul 10, pentru că au fost cândva pe 1. Câteva sute de suporteri vin și pleacă. Se adună ca o mie de oameni.
În afara terenului, observatori și conducerea Asociației Județene de Fotbal, oameni de la județ și, aproape de primele ore ale amiezii, o caravană social-democrată care azi are în atenție localitățile de pe Valea Slănicului de Buzău – este campanie electorală, iar discuțiile directe cu locuitorii sunt cele mai eficiente. Alegătorii au mereu și nemulțumiri, dar și întrebări și, mai ales așteptări pentru votul de încredere pe care îl dau o dată la patru ani. Cel mai important este că oamenii văd că acei candidați există, sunt și ei oameni, au principii, valori și bună creștere. Pot da mâna cu ei, pe câțiva îi și îmbrățișează, iar cu alții merg de braț, în timp au devenit prieteni.
ALEGĂTORII.
Electoratul este riguros, efervescența evenimentului trece repede, faptele și împlinirea promisiunilor sunt, în mod evident cele care îi determină să voteze. Într-o zi aspră de toamnă, caravana PSD a poposit dis-de-dimineață în târgul de la Lopătari, s-a salutat cu sute de localnici din alte localități din aval și a poposit cap compas la Mărăcineni. Echipa candidaților pentru Camera Deputaților și pentru Senat este coordonată de Romeo Daniel Lungu, și el candidat pe locul 3, pe lista pentru Camera Deputaților, în Circumscripția Electorală nr. 10 Buzău, pe a treia poziție după Marcel Ciolacu și Petre Emanoil Neagu. Oamenii cunosc echipa, pentru că această comună dezvoltă continuu proiecte, bifate la propriu și susținute de social-democrații buzoieni prezenți în Parlamentul României și în mandatul 2020-2024.
Alegătorii prezenți o cunosc și pe Carmen Orban – dacă nu din mijlocul echipei PSD Buzău, atunci de la spitalele bucureștene pe care mai ales le-a condus din prima poziție, cea de manager, dar și de pe secțiile cărora lucrează ca medic ATI. Ori cunosc că este consilieră a prim-ministrului Marcel Ciolacu, consilieră de stat pe probleme de sănătate publică, desigur. Carmen Orban salută mulțimea cu o naturalețe apreciată de mulțimea uimită de prezența ei aici, în bazinul legumicol cel mai activ al județului Buzău – patrie a cepei de apă de Buzău și al verzei de Buzău.
Am întrebat-o pe Carmen Orban, medicul de la Institutul Clinic Fundeni, după cum o cunoaște probabil minim jumătate dintre locuitorii județului Buzău, cum este Campania electorală în care a luat la pas tot teritoriul nostru și, iată cum prezintă.
Carmen Orban este fermă în exprimare. Nu consumă zadarnic cuvintele și le așează cu rost, astfel încât să înțeleagă omul din fața ei ceea ce spune. Observația jurnalistică se probează cu realitatea povestită de candidatul social-democrat pentru Senatul României.
Discuția cu dr. Carmen Orban capătă deja anvergura a ceea ce a realizat până acum din funcții cu reprezentantivitate națională.
Spitalele trebuie mapate – să se știe ce servicii poate oferi fiecare. Vine de la București la Buzău pentru a desfășura campania electorală ce o înscrie în cea mai curajoasă cursă din viață – cea politică, zonă din care își poate face auzită mai bine vocea cu propuneri menite să producă schimbări unui sistem viu, cel de sănătate care se confruntă continuu cu afecțiuni profunde. Ochii interlocutorului nu evită privirea jurnalistului, semn că adevărul este atuul cu care Carmen Orban vine acasă, la Buzău pentru a obține votul care o va duce în Senat. Așadar, este menit să aflăm care sunt acțiunile din sănătate care se leagă de numele Carmen Orban.
Caravanele medicale sunt poate chiar primii doctori la care au ajuns pentru prima dată în viața lor sute de bătrâni și din sate izolate ale județului Buzău. Au loc de ani de zile și au fost mereu asaltate de locuitorii din comunele județului Buzău, care acolo au aflat, spre exemplu că sunt bolnavi cu diabet, că rinichii dau semn de afecțiune, că hipertensiunea arterială este cea care nu-i lasă să mai muncească așa, ca toată viața lor.
Acum, candidatul social-democrat Carmen Orban deschide un subiect ce aduce în prim plan inclusive spitalele închise în mandatul ministrului Sănătății Cseke Atilla, iar la Buzău au fost puse lacăte pe cele din Vintilă Vodă, Pârscov și Smeeni. Iată ce propune în prezent dr. Cramen Orban – maparea spitalelor.
Ca să înțelegem, primim imediat exemple despre această mapare a spitalelor.
Un profesionist pentru sănătatea din România! Un om educat, la Buzău!
Sunt produsul școlilor din Buzău. Anterior am scris … un om educat …, acum aș vrea să subliniez cât de apăsat aș putea! Educația face diferența. Tocmai de aceea, medicul Carmen Orban a intrat în atenția presei – este educată aici, cu dascăli poate fără decorații prezidențiale, dar cu abnegație pentru actul didactic.
Buzăul a dat lumii mari oameni, de anvergură, solizi intelectuali, oameni care decid soarta unor state ale lumii, oameni care sunt în postură cheie și în țara noastră. Carmen Orban este recunoscătoare dascălilor care aici, la Buzău i-au format educația.
Mă simt bine în politică. Par cuvinte scrise pentru a impresiona, însă, în fața jurnalistului de teren care a intervievat câteva mii de oameni în anii mulți de presă se află realmente un om citit care din Senatul României sau din orice altă structură politică sau administrativă poate scrie istorie cu viziunea pe care o are asupra unui sistem, repet, viu, adică mereu în transformare. Tocmai de aceea o întreb pe Cramen Orban, candidat social-democrat pentru Senat de ce de la bisturiu la politică?
Reluăm partea introductivă a acestui reportaj. Carmen Orban spune că politica este abecedarul pe care acum îl parcurge.
Ce frumos ar fi ca în acest mod să se exprime, adică să recunoască toate doamnele din politică intrate de puțină vreme în arena actelor normative, a campaniilor electorale epuizante și a ședințelor interminabile! Domnii recunosc și mai greu … Pe Carmen Orban o regăsim pe 1 Decembrie pe buletinul de vot, în dreptul PSD pentru Senat!
Nu cred că sunt ușor digerabilă. Surprinzătoare afirmația unui candidat atât de bine pregătit pentru domeniul sănătății publice, însă realmente normal pentru un om care-și respectă chiar și în campania electorală principii valoroase de existență! Carmen Orban este politicianul altfel. După 35 de ani de politică și la Buzău, ani marcați pe rând de Ion Vasile, Cezar Preda, Constantin Toma și Marcel Ciolacu, e vremea unui alt tip de intelectuali de referință în domeniile lor. Iată cum vorbește Carmen Orban despre profesionistul din politica prezentă.
Recunoaște și un alt aspect – știe ce să propună pentru sănătatea publică, însă politică încă învață de la echipa redutabilă a PSD Filiala Buzău cu care merge de câteva săptămâni bune pe teren, la dumneavoastră la poartă, pentru a vă spune că România toată are nevoie de continuitate.
Covrigi, cârnați de Pleșcoi și babic. Patriotismul local este desăvârșit când vine vorba despre buzoieni. Așadar, am întrebat-o pe Carmen Orban, candidat pentru Senatul României pe listele PSD Buzău care este topul mărcilor tradiționale de suflet de aici, de acasă.
Ne facem carierele pornind de la oameni … Fără educație nu am fi nimic…
Reținem și dăm atenție la ceea ce spune un candidat altfel în alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, din partea PSD Buzău pentru Senatul României.
APLOMB. Pe terenul de fotbal nu mai este nimeni. Meciul s-a terminat. Unirea Mărăcineni a învins cu 5 la 1. O victorie care a dat putere fotbaliștilor din Mărăcineni să spere din nou la primul loc, de altfel deținut până nu demult. Și alegătorii au trecut între timp pe la urne, la primul tur de alegeri prezidențiale. Duminică, pe 1 Decemnrie e din nou zi de vot. Ne alegem deputații și senatorii României libere, democrate și în continuă dezvoltare. PSD a alocat Buzăului sute de milioane de euro care au ajuns și pe strada dumneavoastră sub formă de drum asfaltat, rețea de apă sau de canalizare ori chiar de alimentare cu gaze naturale sau la iluminat public. (P)
CMF 11240017
Comandat de Partidul Social Democrat
Realizat de MOISE PETRICĂ PFA
Add Comment