Reportaj

Mergeți pe 24 august la Ziua Vulcanilor, drumul este peticit!

Aș fi scris că au fost executate lucrări de întreținere pe tot drumul județean către Vulcanii Noroioși, însă tot refacere pe alocuri ar fi însemnat. Esențial este că există reparații succinte și care ușurează accesul rutier către emblema turistică a județului Buzău, deci cap compas pentru 24 august – Rezervația Vulcanii Noroioși, cu ambele pâcle.

Potrivit informațiilor furnizate de Ana Maria Dobrescu, șef al departamentului Turism din cadrul Consiliului Județean Buzău, instituția care are grijă de drumurile județene a făcut alocări bugetare încadrate în planul anual de întreținere. Aceste lucrări care au deja vechime jumătate de lună de zile nu ridică însă necesitatea reparării și modernizării din temelii a infrastructurii rutiere către Rezervația Vulcanii Noroioși Pâclele Mari și rezervația Vulcanii Noroioși Pâclele Mici. Proiectul care trece de 50 de milioane de euro, și despre care aveți AICI detalii este în etapa evaluării ofertelor financiare, etapă ce ar trebui să fie urmată de cea a depunerii documentelor justificative. Durata nu poate fi aproximată, însă este clar că fiecare evaluare ajunge la câteva săptămâni de analiză. Până atunci, DJ 102F, principalul drum spre Vulcanii Noroioși a avut parte de petice, nu folosim cuvântul în mod peiorativ, ci la propriu, pentru că asfalt s-a turnat acolo unde a fost denivelare, alunecare de teren ce a putu fi așa corijată sau chiar gropi. Toate au primit asfalt, covor ce ar trebui să țină până la intrarea în șantier a întregului drum județean către cel mai important și cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Buzău și al Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului.

Rezervația devine mâine scena a numeroase activități menite să marcheze Ziua Vulcanilor. Suita de evenimente este pusă la cale de către specialiștii Consiliului Județean Buzău, iar gazdele din HoReCa, din zona celor două arii cu Vulcani Noroioși, fac degustări gastronomice, jocuri pentru copii, ateliere diverse și, pentru prima dată curse de geocaching. Peste tot, turiștii și buzoienii care nu și-au dus vreodată copiii să viziteze zona selenară unică în europa și prezentă la noi în județ sunt așteptați aici, pe parcursul zilei.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole