Advertorial

Munteanul Avramescu a mers la ministrul Bode: A7 Ploiesti-Buzau intra prima in finantare europeana

A7 Ploiesti-Buzau este un obiectiv prioritar cu documentatie avansata pentru finantare prin Programul National de Recuperare si Rezilienta.

Pana la sfarsitul anului 2020, tronsonul Ploiesti-Buzau din autostrada 7 care se continua spre Focsani-Bacau-Pascani-Suceava si se termina la Siret va intra in licitatie pentru executie.

Afirmatia ii apartine ministrului Transporturilor, Lucian Bode si a fost facuta in prezenta lui Gabiel Avramescu, presedintele PNL Buzau si candidat pentru Camera Deputatilor in alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Buzoianul Avramescu a mers in cabinetul ministrului Bode tocmai pentru a afla daca A7 Ploiesti-Buzau este calificata pentru finantare, in atentia Guvernului Romaniei fiind alte cinci tronsoane din aceasta autostrada.

In primul rand, ministrul Bode i-a confirmat presedintelui PNL Buzau ca tronsonul Ploiesti-Buzau va fi clar autostrada si nu drum expres.

Avramescu a primit de la ministrul transporturilor Lucian Bode – de altfel unul dintre ministrii cabinetului Orban care stiu bine problemele de infrastructura rutiera ale judetului Buzau pentru care a si intervenit prompt, si spun aici despre deicizia de a fi refacut viaductul Giurca despre care am scris aici asigurarea ca A7 Ploiesti-Buzau este un obiectiv prioritar cu documentatie avansata pentru finantare prin Programul National de Recuperare si Rezilienta.

Acest program de anvergura presupune ca Romania va primi 30 de miliarde de euro de la UE pentru marea infrastructura rutiera.

Muntenia Expres se va numi A7 Ploiesti-Buzau si va vaea 63 de km. Potrivit proiectului, aceasta va fi construita in 24 de luni, iar costurile se ridica la 12,27 de milioane de lei – 85 la suta dintre costuri fiind din filiera europeana.

TEXT ASUMAT DE PNL BUZAU COD MANDATAR 11200025

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole