ARGUMENT 34 de fotbaliști, juniori și seniori, așteaptă de jumătate de sezon competițional această veste! Nu doar așteaptă, ci în a doua etapă din retur vor da piept în seria I a Ligii a V-a județene cu liderul Steaua Săhăteni cu speranța că vor face pe teren cea mai frumoasă și motivantă surpriză a celui mai dificil sezon – să treacă în fața conducătorului de serie de care îi desparte un singur punct!
Oricum, ASFC Unirea Mărăcineni scrie istorie în sezonul competițional 2022/2023 pentru că a jucat toate meciurile din tur, 12 la număr, în deplasare. Nu pentru că așa a fost stabilit prin Asociația Județeană de Fotbal Buzău, ci pentru că echipa a rămas fără teren de sport pe care să se antreneze, fiind nevoită să-și onoreze participările din campionatul județean pe terenurile din Vernești, Cernătești, Săpoca sau Gălbinași.
Deci, lipsa terenului de sport la nivel de comună pune pe jar comunitatea și amplifică dorința de lider a seniorilor fotbaliști, mai ales, că vor să termine returul pe locul I!
Dorința și aspirația fotbaliștilor face casă bună cu veștile ce vin dinspre autoritatea locală din Mărăcineni și anume, că în comună încep în acest an lucrările de construcție la două terenuri de sport, unul de tip 2 și altul de tip 1 și omologat de Federația Română de Fotbal.
Dezvoltăm subiectul cu ajutorul primarului Constantin Dumitru și al președintelui antrenor-jucător Cristian Enciu de la ASFC Unirea Mărăcineni.
OBIECTIVELE UNUI AN FOARTE GREU. Pornim discuția cu primarului comunei etalon din județul Buzău, cea care se dezvoltă susținut și sistematic pe coloana vertebrală a unui oraș modern, fără ca în perioada imediată să nutrească împlinirea acestui deziderat. Iată cum prezintă anul 2023 edilul comunei Mărăcineni.
Este vizibil ritmul de dezvoltarea al comunei Mărăcineni. Probabil că este una dintre puținele comunități în care realmente există în desfășurare zilnic o activitate în folosul locuitorilor. Nu dăm exemplu, ci puteți în mod pertinent vizualiza pe grupurile de socializare ale comunității Mărăcineni cum prezintă chiar locuitorii ceea ce se întâmplă zilnic pe străzile mai noi ori mai vechi din zona situată la trei kilometri distanță față de municipiul reședință de județ.
În tot acest context, primarul Constantin Dumitru spune că lista obiectivelor de realizat în 2023 este una complex!
DETALII. În mod evident, sunt necesare prezentări detaliate pentru proiectele ce vizează construirea celor două terenuri de sport atât de așteptate deopotrivă de ASFC Unirea Mărăcineni, seniori și junior, dar și de către practicanți ai altor sporturi, copii dornici să-și consume energia în mod pozitiv după scrierea temelor de weekend sau chiar de la amiază. Terenul de sport de tip 2 ce va fi construit în curtea Școlii din satul Căpățânești are asigurată finantare de peste 1 milion de lei plus TVA, prin Compania Națională de Investiții. Potrivit oficialilor din Mărăcineni, proiectul pentru acest teren este deja realizat.
Acesta va avea un teren multifunctional pentru handbal, baschet, volei, fotbal pentru nevăzători, o clădire pentru vestiare, alei aferente și spații verzi.
În luna martie a acestui an, 2023, începe execuția terenului de sport de tip 2 din Căpățînești!
Creșa va fi o altă investiție ce va completa ansamblul de investiții din curtea Școlii Căpățânești. Aceasta va fi ridicată printr-o finanțare prin CNI ce depășește 7 milioane de lei și va presupune 40 de locuri! Un alt obiectiv unic pentru mediul rural semiurbanizat al comunității etalon și al spațiului rural buzoian per ansamblu!
Cum unic pe Valea Slănicului de Buzău va fi și centrul de zi pentru care s-a depus recent proiectul și despre care a prezentat anterior argumentul primarul Constantin Dumitru.
Terenul de sport de tip 1 va fi construit de la zero tot în satul Căpățânești. Acesta este cu mult mai mare și implică o investiție de peste 7 milioane de lei. În acest caz va exista un teren de fotbal omologat de FRF, un alt teren multifuncțional, dar și parcare pentru mașini cu 55 de locuri destinate spectatorilor la competiții, clădire pentru vestiare, tribune și, mai ales nocturnă! Elementul final este unul extrem extrem de rar pentru un teren de fotbal amplasat în mediul rural! Pentru acest proiect este deja dat ordinul de proiectare cu termen de 60 de zile. Așadar, iată motiv suficient și necesar pentru o victorie răsunătoare cu Steaua din Săhăteni în martie, în a doua etapă a returului! Mai e de strâns din dinți puțin pe terenuri de împrumut și apoi driblarea se va face doar de acasă!
Una dintre echipele de fotbal redutabile din județ. Și cu tradiție, îmi precizează Cristian Enciu, președinte și antrenor-jucător al ASFC Unirea Mărăcineni, care aduce un plus precizând că inclsuiv mingiile cu care joacă echipa sunt de Liga a 2-a datorită seriozității cu care pe de o parte Primăria Mărăcineni, pe de altă parte sponsorii, în acest caz Decaro Material Handling susțin echipa pentru ca fotbalul să meargă mai departe și să unească toată comunitatea.
Cristian Enciu are peste 20 de ani de fotbal și spune că ambele echipe, și cea mare a seniorilor, dar și cea de juniori, au câte două rânduri de echipament sportiv, iar aportul sponsorilor Metconf Feralla Import Export, dar și Dezmembrări Autotest 2006, Primăria Mărăcineni în principal, plus Decaro, precizate anterior, se reușete păstrarea jucătorilor de fotbal la echipe.
ASFC Unirea Mărăcineni urmează însăși perspectiva comunei aflată în dezvoltare. Esențial este să se păstreze dorința de a juca fotbal, chiar dacă ar mai fi de îndurat probabil și returul de campionat județean!
APLOMB. Nu am cum să nu întreb, cred retoric doar, cum de nu au fost și premiați de către conducerea județeană de fotbal jucătorii din Mărăcineni pentru rezistența de a juca exclusiv în deplasare 12 meciuri în tur? Așa cum sunt premiate diferitele categorii de jucători, gândesc. Premiul va veni din partea suporterilor, la un meci în nocturnă pe stadionul de pe marginea râului Buzău cu oaspeți FRF musai, în tribună!
Argumentez aplombul, forma finală de curaj jurnalistic, cu pasiunea cu care Cristian Enciu a vorbit despre ASFC Unirea Mărăcineni și cu care adună în juru-i și coechipierii, dar și aomenii de bine care de nenumărate ori se gândesc și la suferințe neprevăzute în rândul oamenilor. Punctez aici cu ajutorul oferit de managementul Metconf Feralla unei copile din sat care a putut merge mai departe la tratament! De fapt, despre așa ceva este sportul – aici fotbalul – despre a ține unită o comunitate întreagă în jurul unui sport considerat rege tocmai datorită numărului impresionant de spectatori ce-i poate aduna la meciuri de diferite niveluri, datorită spiritului de echipă și ambției de a deveni numărul1!
Băieți, venim în tribune, în Liga a IV-a?
Felicitări și să aveți spor in continuare !