Interviu

Orașul de munte, Pătârlagele va avea bazin de înot ca în Monteoru

450.000 de euro a costat bazinul didactic de înot de la Monteoru, inaugurat de către autoritățile județene în iunie 2024.

La momentul inaugurării, conducerea Consiliului Județean Buzău preciza că proiectul cuprinde, de fapt, 10 astfel de bazine și care vor fi construite în diferite zone ale județului Buzău.

Iată, că, la aproape un an de zile de la momentul Monteoru, Adrian Petre Robert, vicepreședinte al CJ vorbește despre al doilea bazin de înot, la Pătârlagele, zonă de munte a județului Buzău.

În partea audio, vicepreședinteștele Adrian Petre vorbește și despre validarea geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului, de la final de lună iunie, despre care am scris AICI, dar și despre refacearea căilor de acces principale, din județul Buzău, astfel încât practicarea turismului responsabil, dar și facil să fie realitate, iar posibilitatea unui inel rutier, deși validă, să devină și practică. Astfel, treptat ajungem la subiectul de bază – dezvoltarea turismului din județul Buzău, despre care, vicepreședintele CJ, Adrian Petre, pus în discuție de către președintele Lucian Romașcanu pentru preluarea prerogativelor de președinte de la 1 iulie 2025, odată cu plecarea acestuia din urmă la Curtea Europeană de Conturi de la Luxemburg, așadar, vicepreședintele din prezent spune că turismul buzoian se dezvoltă pe trei axe.

La Monteoru au început să devină dinamice acțiunile de dezvoltare. Este un vis al dezvoltatorilor locali care se temeau că nici o autoritate nu-i va mai băga vreodată în seamă, în condițiile în care numeroase zone din stațiune sau limitrofe sunt în paragină totală. A doua direcție impusă de Consiliul Județean pentru turismul buzoian merge spre Ținutul Buzăului prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, asociație ce cuprinde din luna mai trei noi comune cu potențial turistic dovedit – Siriu, Gura Teghii și Chiojdu.

Așadar, a treia direcție despre care va vorbi imediat vicepreședintele Adrian Petre, de la CJ Buzău, merge spre Cislău, Chiojdu, Calvini.

Turismul buzoian brevetează și se dezvoltă tot pe nișă, așa cum se întâmplă de ani buni, iar suportul financiar al administrației județene duce rațional la dezvoltarea infrastructurilor rutieră și turistică, atât de necesare pentru a se vorbi despre județul Buzău nu doar rostind numele Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului, ci exemplificând și despre colțuri de rai ale teritoriului buzoian.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole