Advertorial

(P) Andi Cristea, PSD – România face un pas esențial în strategia Metaverse

Andi Cristea: „România va avea o strategie pentru Metaverse”

În contextul avansului rapid al tehnologiei și al schimbărilor profunde în modalitatea în care interacționăm cu realitatea, deputatul Andi Cristea a anunțat că România va avea o strategie dedicată Metaversului.

„Romania va avea o strategie pentru Metaverse!

Alături de META (cu Jacob Turowski – Director de Politici Publice pentru Europa Centrală și de Est) și Institutul Aspen România, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României și Ministerul Digitalizării, am contribuit la elaborarea documentului de poziție, valorificând expertiza și bunele practici acumulate în calitate de raportor al Consiliului Europei pentru Metaverse.

Dezvoltarea unei Strategii pentru Metaverse în România constituie un pas esențial pentru a asigura poziționarea optimă a țării în vederea capitalizării beneficiilor acestei tehnologii emergente.

Societatea se va transforma radical, căci realitatea este acum experimentată. Între noi și realitate se interpune experiența. O mare parte din experiențele noastre vor avea loc prin intermediul interacțiunii mediate de tehnologie.

România dispune de oameni, expertiză și resurse instituționale necesare pentru a capitaliza acest moment definitoriu,” a scris Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Această mișcare strategică este considerată esențială pentru România, având scopul de a poziționa țara într-un mod optim pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă această tehnologie emergentă. Prin mobilizarea resurselor și a expertizei locale, România se pregătește să capitalizeze pe deplin acest moment definitoriu în evoluția tehnologică.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole