Advertorial

(P) Avrămescu, accent pe modificarea Legii RCA

...prețul de referință, actualizat din 6 în 6 luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară va funcționa ca nivel maximal al cuantumului polițelor de asigurare,aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice.

Există poliție de asigurare RCA în România chiar și triplate ca preț după falimentul celebrei companii ce deținea 70 la sută din piața asigurărilor în domeniul transporturilor. Majorările sunt artificiale, ca atare parlamentarii PNL solicită plafonarea prețului la polițele RCA. Proiectul de lege prevede chiar și amenzi de 500.000 de lei pentru companiile care au majorat nejustificat asigurările RCA. Iată opinia liderului filialei județene BUzău a PNL, deputatul Gabriel Avrămescu.

Pentru că #ÎmiPasă, am inițiat modificarea Legii RCA pentru blocarea exploziei prețurilor la polițe!

După ce ASF a ridicat licența #CityInsurance și a decis să formuleze cerere de faliment pe numele companiei de asigurări, creșterea prețurilor a devenit inevitabilă în condițiile în care City Insurance domina piața RCA până la momentul falimentului (70% din totalul camioanelor înregistrate în România).

Astfel că, majorarea de tarife a explodat afectându-i atât pe șoferii amatori, dar îndeosebi pe transportatori.

Schimbăm legea și, astfel, asiguratorii RCA vor fi obligați să nu depășească tarifele de referință ale #ASF, astfel că:

prețul de referință, actualizat din 6 în 6 luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară va funcționa ca nivel maximal al cuantumului polițelor de asigurare,aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice.

Modificarea legislativă urmărește, totodată, descurajarea asigurătorilor RCA de a majora tarifele polițelor prin sancționarea cu majorarea amenzii pentru faptele asigurătorilor RCA, de la 50.000 lei la 500.000 lei pentru cei care nu se supun prevederilor legale.

***

Proiectul de lege se află, în prezent, la Senat, urmând să ajungă la Camera deputaților, forul decizional.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole