Advertorial

(P) Fără școli cu toaleta în “fundul curții”

Copiii trebuie tratați cu respectul pe care îl merită!

Cu două săptămâni înainte de începerea unui nou an școlar, radiografia unităților de învățământ din județul Buzău arată că din 491 de școli încă funcționale, 25 nu au autorizație sanitară de funcționare, considerată de mulți directori ca fiind lipsită de obligativitate, altele câteva zeci au toaleta realmente în fundul curții, iar pentru alte câteva zeci este o provocare racordarea la sistemul de furnizare a apei potabile curente care nu există nici în localitate, în majoritatea cazurilor.

În tot acest context gri, deputatul Gabriel Avrămescu vine cu vestea bună – primarii din zonele cu școli încă neaduse la standardele unei vieți normale în 2021 pot depune solicitări de finanțare prin CNI. Iată declarația liderului PNL Buzău!

” Copiii trebuie tratați cu respectul pe care îl merită!

Nicio școală din România, fie și în mediul rural, nu va mai avea toaletă în “fundul curții”. Este o decizie a Guvernului care a fost aprobată astăzi. Așadar, primarii care au, încă, în localitățile lor unități de învățământ prevăzute cu grupuri sanitare aflate în exteriorul clădirilor pot depune, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI, proiecte pentru construcția de grupuri sanitare prevăzute cu fose septice ecologice, care au unitate de tratare anaerobă a apelor reziduale și asigură epurarea apelor uzate pentru că acest tip de fose nu necesită vidanj.

Reușim să aducem normalitatea în sute de școli din România pentru că purtăm un respect deosebit pentru copiii noștri.

Viitorul înseamnă copii! Viitorul înseamnă educația copiilor noștri!#SePoate#copiii#scoli#educatie#PNLBuzău

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole