Advertorial

(P) Intotero – Buzăul, etalon național în domeniul asistenței sociale pentru copii

Natalia Intotero și-a exprimat admirația pentru modul în care copiii instituționalizați sunt îngrijiți la Buzău, și bucuria pentru că a descoperit în județul nostru echipe dedicate de profesioniști ce lucrează împreună pentru bunăstarea copiilor din sistem.

Natalia Intotero, Ministrul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse, s-a aflat într-o vizită de lucru la Buzău, unde a dorit să poarte discuții, atât în zone rurale, cât și în zone urbane, cu beneficiarii sistemului de Asistență Socială și cu angajații sistemului din județul Buzău.

Vizita doamnei Ministru a început vineri, la Râmnicu Sărat, la Centrul de recuperare pentru victimele violenței  în familie, pe care l-a vizitat alături de Sorin Cârjan, primarul orașului, de senatoarea Liliana Sbîrnea și de deputatul Laurențiu Țepeluș. A continuat în comuna Valea Salciei, la o casă de tip familial, și la o serie de apartamente ce găzduiesc beneficiari din municipiul Buzău.

Ministrul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse a discutat cu mai mulți copii aflați în grija sistemului din Buzău și și-a exprimat bucuria că aceștia sunt bine îngrijiți, au o relație bună cu reprezentanții serviciilor sociale, își cunosc drepturile și obligațiile și sunt dispuși să își exprime direct nemulțumirile.

La sediul D.G.A.S.P.C Buzău a avut loc o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale specializate în promovarea drepturilor familiilor, copiilor și tineretului pentru a dezbate prioritățile sectoriale ale Ministerului. La conferință au participat și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, deputații Andi Cristea și Laurențiu Țepeluș și Vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre.

Natalia Intotero și-a exprimat admirația pentru modul în care copiii instituționalizați sunt îngrijiți la Buzău, și bucuria pentru că a descoperit în județul nostru echipe dedicate de profesioniști ce lucrează împreună pentru bunăstarea copiilor din sistem.

Vineri după amiaza, Natalia Intotero a avut o întâlnire la sediul Organizației Municipale, unde a purtat discuții cu colegii social democrați din Buzău pe teme precum educația, oportunitățile de angajare pentru tineri, egalitatea de șanse și proiectele guvernamentale de sprijin pentru familiile tinere.

Alături de Președintele Organizației Municipale PSD, primarul Constantin Toma, au participat și deputatul Romeo Lungu, senatoarea Liliana Sbîrnea, Oana Gheorghiu, președinta femeilor social-democrate din Buzău și Președintele TSD Buzău, Costin Stanciu.

Vizita Ministrului s-a încheiat sâmbătă, la Centrul Rezidențial pentru copii “Sfânta Maria” din Sătuc, comuna Berca, gestionat de Asociația Filantropia din Berca.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole