Advertorial

(P) Lungu – “Avem soluția pentru problema lipsei medicilor de familie din mediul rural”

Cabinetele de medicină de #familie vor putea să deschidă puncte secundare şi în alte unități administrative în care există deja un cabinet medical, unde este 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶 stabilit de o comisie organizată la nivelul DSP-urilor. Astfel, tot mai mulți cetățeni vor putea avea acces la un #medic de familie.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici.

Potrivit celor adoptate, “cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază, iar punctele de lucru pot fi deschise în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unităţi unde există deficit de medici stabilit de către o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, alcătuită din: un reprezentant al casei de asigurări de sănătate judeţene sau al municipiului Bucureşti; un reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţene sau al municipiului Bucureşti; un reprezentant al colegiului judeţean al medicilor sau al municipiului Bucureşti”.

𝗔𝗺𝗲𝗻𝗱𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲-𝗮𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝘀 la proiectul pentru modificarea legii privind #reforma în domeniul #sănătății au trecut de 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹 în Camera Deputaților. 📃 Acest proiect de lege a venit cu o #soluție pentru 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗹𝗲𝗺𝗮 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗲𝗶 👩‍⚕️ 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗿𝘂𝗿𝗮𝗹.

🩺 Cabinetele de medicină de #familie vor putea să deschidă puncte secundare şi în alte unități administrative în care există deja un cabinet medical, unde este 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶 stabilit de o comisie organizată la nivelul DSP-urilor. Astfel, tot mai mulți cetățeni vor putea avea acces la un #medic de familie.

Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a primit 244 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole