Advertorial

(P) Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadorul Turciei la București

140 de ani de relații diplomatice, sute de ani de istorie comună sunt baze pe care putem construi în continuare. Iată de ce am primit cu bucurie vizita E.S. Füsun Aramaz, ambasadoarea Republicii Turcia în România și a domnului Mustafa Yıldız, director interimar Yunus Emre Enstitüsü - Bucureşti.

Primele contacte româno-turce, arată www.mae.ro datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea, iar în Turcia de azi locuiesc 4000 de cetățeni care au și cetățenie română, oficial fiind înregistrați 792 de români. Comunitatea română din Istanbul are diverse activități culturale și a devenit importantă o dată cu creșterea numărului de studenți români aflați la studii în acest oraș. Pentru că România are relații tradiționale cu Turcia, ministrul Culturii Lucian Romașcanu a avut miercuri o nouă întâlnire cu un mabsador, în speță cel al Turciei. Despre această întâlnire, ministrul buzoian a scris pe pagina sa de socializare.

O nouă întâlnire plăcută și utilă, în același timp. Turcia este una din țările cu care România, chiar din vremea Principatelor, are relații diplomatice imediat după obținerea independenței.

140 de ani de relații diplomatice, sute de ani de istorie comună sunt baze pe care putem construi în continuare. Iată de ce am primit cu bucurie vizita E.S. Füsun Aramaz, ambasadoarea Republicii Turcia în România și a domnului Mustafa Yıldız, director interimar Yunus Emre Enstitüsü – Bucureşti.

Avem multiple posibilități de colaborare culturală, avem o istorie bogată a schimburilor culturale, vom reveni ori de câte ori proiecte semnificative se vor petrece.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole