Advertorial

(P) TSD, Stanciu:”Propunem un program național pentru stimularea inserției tinerilor pe piața muncii”

A doua măsură presupune acordarea unei facilități egale cu 50% din salariu/lunar/angajat pentru firmele care încadrează tineri pe orice tip de poziție - în afara celor de tip „pasarelă” (stagiatură, ucenicie, reconversie profesională), cărora li se aplică măsura 1.

COMUNICAT DE PRESĂ

Costin Stanciu, președintele interimar TSD Buzău:

„Tineretul Social Democrat vă propune un program național pentru stimularea inserției tinerilor pe piața muncii”

România importă zeci de mii de muncitori străini, în fiecare an. În același timp, numărul tinerilor români care nici nu învață și nici nu lucrează (NEET) crește alarmant. Prin urmare, propunem un Program Național pentru stimularea inserției tinerilor pe piața muncii. 

Prima dintre măsurile acestui program implică acordarea unei facilități de 2500lei/lunar/angajat pentru firmele care încadrează tineri ca ucenici, stagiari sau ca persoane care fac reconversie profesională. Angajatorii ar putea beneficia de aceste facilități timp de un an, cu condiția ca angajatul să fie menținut în activitate de companie cel puțin doi ani.

A doua măsură presupune acordarea unei facilități egale cu 50% din salariu/lunar/angajat pentru firmele care încadrează tineri pe orice tip de poziție – în afara celor de tip „pasarelă” (stagiatură, ucenicie, reconversie profesională), cărora li se aplică măsura 1.

De asemenea, prin acest program propunem și acordarea unor prime de instruire (sistem bursă școlară) elevilor aflați în an terminal la școli profesionale. Tinerii care vor beneficia de aceste prime trebuie să aibă formalități de preangajare („angajament de angajare”) cu o firmă. Condiția pentru companie este de a angaja tânărul, după absolvire, și de a-l menține în activitate cel puțin un an.

Tinerii din Buzău au nevoie de o astfel de măsură pentru o integrare mai bună pe piața muncii din județ. În același timp, constatăm cu toții că problema forței de muncă este una acută, iar agenții economici vor beneficia și ei de această facilitate pentru dezvoltarea afacerilor lor și a comunităților locale în care activează.

Costin Stanciu, președinte interimar TSD Județul Buzău

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole