Advertorial

PASTE CARBONARA – azi mâncăm la Antica Roma!

LEGENDA PASTELOR CARBONARA. Spre deosebire de noi, românii care ne căutăm în prezent povești în jurul preparatelor noi sau vechi, italienii au minim două variante de legende despre un preparat gastronomic devenit emblemă națională. Sunt numeroase.

www.buzaulinreportaje.ro lansează prima rubrică din ziar!

În parteneriat cu Restaurantul Antica Roma din orașul Buzău, str. 1 Decembrie 1918, nr.12, telefon 0743/349.827 , vă vom provoca periodic papilele gustative cu preparate italienești, dar nu scoatem din meniul rubricii favoritele bucătăriei românești! Le punem chezășie amiciția și pornim în călătoria gastronomică! Se întâmplă sub semnătura lady chef Andrea Pascu!

LEGENDA PASTELOR CARBONARA. Spre deosebire de noi, românii care ne căutăm în prezent povești în jurul preparatelor noi sau vechi, italienii au minim două variante de legende despre un preparat gastronomic devenit emblemă națională. Sunt numeroase.

Și noi ne-am îndrăgostit de pastele carbonara, însă știm mai degrabă să apreciem ceea ce primim în farfurie. Haideți să depănăm câteva secunde cu lady chef Andrea Pascu înainte de a intra în bucătărie!

Reținem esențialul. Numele derivă de la carbonaro – cărbunarii italieni sau poate de la solicitarea militarilor americani de a le fi gătite paste în peninsulă. La mijloc ar mai fi și varianta cu societatea secretă a Carbonarilor, punct final este clar că pastele carbonara reprezintă farfuria romană urbană, nu degeaba azi suntem la Antica Roma, restaurantul buzoian cu o lady chef cu 20 de ani de experiență în bucătăria italiană chiar în arealul în care pastele carbonara s-au născut – zona Abruzzo.

REȚETA. Fiecare român consumă anual aproximativ 10 kilograme de paste, spre deosebire de italieni care mănâncă aproape 30 de kg/an.

Carbonara conduc topul preparatelor cu paste și la noi, dar și în peninsulă. În bucătăria restaurantului, lady chef Andrea Pascu are deja oala specială așezată pe aragaz. Când apa a fiert, pastele produse în peninsulă, marca De Cecco, cântărite în prealabil primesc liber la fiert.

Pe masă, pancetta  și pecorino, și ele cumpărate din Italia și aduse aici pentru a conferi calitate preparatelor servite buzoienilor își așteaptă rândul. Să ascultăm ordinea în rețetă!

PREPARATUL. Lady chef stinge flacăra aragazului și iese în sala restaurantului cu farfuria cu paste carbonara – rețeta autentică italiană și mai ales fără smântână!

Am reținut și acest aspect– cei ce folosesc smântână de fapt nu ar prea reuși să formeze cremozitatea din farfurie prin tehnica specială pe care bucătarii o cunosc!

Vă invităm la admirație prin intermediul fotografiilor și în restaurant sau la telefon 0743/349.827 pentru a comanda pastele cele mai cremoase și gustoase pe care un reporter gurmand a avut ocazia să le deguste!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole