Advertorial

PNL Buzău spune NU triplării taxelor și impozitelor locale!

un proprietar al unui apartament cu 2 camere, în zona B a municipiului Buzău, a plătit în 2020 - 93 de lei, impozit pe clădire. În anul 2021, din cauza PSD, impozitul va crește la 151 lei, ...

COMUNICAT DE PRESA PNL BUZAU

Astăzi, consilierii PNL Buzău au votat împotriva majorării taxelor propuse de primarul Toma și consilierii PSD, în ședința Consiliului Local.
Buzoienii trebuie să știe: prin proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor si impozitelor pentru anul 2021, propus a fi aprobat în ședința din 22.12.2020 , primarul PSD Constantin Toma dă o lovitură grea persoanelor fizice , în legătură cu impozitul pe clădiri.
Astfel, pentru persoanele fizice care dețin clădiri pe care le utilizează rezidențial, adică pentru locuit, Toma și consilierii PSD au votat creșterea cotei de impozitare, adică majorarea cu 50 % a impozitului.
Astfel, un proprietar al unui apartament cu 2 camere, în zona B a municipiului Buzău, a plătit în 2020 – 93 de lei, impozit pe clădire. În anul 2021, din cauza PSD, impozitul va crește la 151 lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 62 % mai mult. În cazul unui apartament cu 3 camere, din zona A a municipiului Buzău, impozitul pe clădire, în 2020, a fost de 163 lei , iar in anul 2021 impozitul va crește la 254 lei, majorarea fiind cu 56 %.


Mai grav este ceea ce se întâmplă în cazul clădirilor deținute de persoanele fizice a căror utilizare este nerezidențială (ex. clădiri, apartamente închiriate). Pentru acestea PSD a votat pentru creșterea de trei ori a impozitului pe clădiri datorat Primariei Buzău ( de la 0.2 % la 0.6 % ) . Astfel , dacă pentru o clădire cu valoare de impozitare de 200.000 lei , în anul 2020 impozitul a fost în cuantum de 400 lei ( 0.2 % din valoarea impozabilă), în anul 2021 impozitul va ajunge la 1200 lei, adică de trei ori mai mult.
PNL Buzău , reprezentat prin consilierii locali, consideră că o asemenea majorare în condițiile economice actuale este cel puțin sfidătoare pentru locuitorii municipiului, mai ales că rata șomajului la Buzău este cea mai mare din țară.

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole