Reportaj

Primarul din Siriu va fi prezent la înmormântarea lui Benone Sinulescu

Siriul a fost purtat în inima artistului, dar mai cu seamă în versurile cântecelor sale populare. Astăzi, o delegație din Siriu îi aduce artistului un ultim omagiu la Arad, la ceremonia funerară.

Siriu a fost unul dintre cuvintele fir roșu în cântecele lui Benone Sinulescu. Artistul popular emblemă a județului Buzău și-a arătat timp de 58 de ani dragostea față de locurile natale de care s-a îndepărtat imediat după lansarea pe marea scenă națională. Mereu veselul Benone Sinulescu vorbea cu o lumină aparte despre zona nașterii sale.

În semn de pios omagiu, locuitori ai comunei Siriu au trecut zilele acestea pe la casa părintească a lui Benone Sinulescu pentru un ultim omagiu adus fiului care s-a ridicat dintre ei și a devenit atât de valoros pentru o întreagă țară.

Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu arată că la casa părintească a acestuia a fost creat un spațiu pentru a fi aprinse lumânări în memoria artistului Benone Sinulescu, în numele primăriei din zonă fiind depusă o coroană de flori. Mesajul primarului Voicu vorbește cald despre o relație devenită specială pe care a avut-o cu artistul popular Benone Sinulescu.

Primarul Voicu povestește o amintire redată de Benone Sinulescu și care reliefează valoarea comunei natale Siriu în sufletul celui care a cântat-o. Ascultăm și noi!

La ceremonia de înmormântare a artistului popular simbol al județului Buzău, Benone Sinulescu, programată să înceapă astăzi, duminică, 21 noiembrie 2021, în piața publică din Arad de la ora 13, va fi prezentă și o delegație din Siriu condusă de primarul Dragoș Voicu.

Dincolo de orice cuvânt, interpretul popular numărul unu al Buzăului, Benone Sinulescu a lăsat în urma sa un real patrimoniu inestimabil, cântecele sale care adunau pe stadioane mii de români. Cât e Siriul de mare este leitmotivul vieții sale artistice!

Artistul iubit în spectacole s-a bucurat de aplauze, dovada clară a atașamentului oamenilor simpli față de Benone Sinulescu, interpretul care aducea bucurie prin cântec popular. Aplauze a primit și în februarie 2020 când a fost invitat de Primăria Buzău la plantarea unui stejar în Parcul Crâng care să-i poarte numele.

Drum lin, Benone Sinulescu!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole