Specialiștii, adevărații specialiști, nu cuvântătorii despre orice doar pentru a agita oamenii, spun clar că anii aceștia de restricții, însingurare și limitări continue din pandemia de COVID-19 nu se șterg repede din sufletul și din mintea omenirii. Ani buni de terapie socială ne-ar fi buni începând de acum ca să reînvățăm să trăim frumos, să ne bucurăm de viață și de întâlnirea neașteptată cu o persoană cunoscută! Acum am învățat repede să ne fie frică și să fugim de oameni!
Ana Maria Bogleș este profesor de arte frumoase la Liceul de Arte Margareta Sterian din Buzău. Ne-a spus sincer că atunci când nu pictează … pictează. Și, cu o explicație delicată și profundă ne-a precizat că echilibrul îl pune atunci când are grijă să existe timp și pentru familia de acasă, nu doar pentru copiii de la școală pentru care își dorește normalitate, ținând cont că este diriginte la clasa a XII-a.
Legătura cu primul paragraf vine din mânuirea pensulei în afara orelor de clasă, iar prof. Bogleș spune în interviu că își învață elevii să nu le fie rușine să se descurce cu pensula în mână. Și v-am mai povestit noi, în buzaulinreportaje.ro, într-un reportaj amplu despre liceul acesta în care profesorii îi învață pe elevi să devină oameni pregătiți pentru viața reală. V-am inserat linkul.
Terapia prin artă este minunată în pandemie, iar prof. Ana Maria Bogleș ne va povesti imediat. Scriem înainte că desenele în creion din prima fotografie le aparțin elevilor care se pregătesc de preatestat și pentru care dascălul vrea să creadă în normalitate! Maria Jipa, una dintre eleve, a avut privilegiul de a-și desena dascălul. Desenul din stânga jos, tot prima fotografie.
Vom cunoște la un moment dat și micii artiști, azi spunem că terapia Bogleș o vedem în a doua fotografie. Ascultăm de-a fir a păr povestită dorința oamenilor de a avea în casă peisaje, povești din lumea reală în care nu mai pot ieși oricum și oricând.
Frumusețe și viață minunată cu vârful pensulei. Ascultați până la final pentru a vedea România din sufletul unui artist. O Românie ce se poate recompune prin familie. Ana Maria Bogleș.
Punem culoare în viața noastră pentru a reînvăța să trăim!
Add Comment