Advertorial

Propunere PSD: Mentorat cu seniori

Sumele cu care social-democraţii vor susţine atât mentorii, cât şi angajatorii vor fi împarţite in mod egal între aceştia.

Meseriaşii României au devenit români ce trăiesc din pensii la limita subzistenţei. Potrivit specialiştilor din domeniul ocupării forţei de muncă cel puţin 30 la sută dintre românii care au ieşit la pensie ar putea reveni în câmpul muncii şi ar face faţă unui program normal de lucru datorită vârstei deloc înaintate pentru că au avut un loc de muncă în anumite domenii industriale sau provin din rândul categoriilor speciale de angajaţi. Numai că maxim cinci la sută dintre aceştia lucrează la vârsta pensionării.

PSD propune prin programul de guvernare atragerea firmelor cointeresate de aceşti meseriaşi astfel încât ei să fie răsplătiţi pentru a şcoli o nouă generaţie de meseriaşi. Spre exemplu, meseriaşii seniori ar putea primi lunar o primă de 50 la sută din salariul minim pentru care ar urma să aibă un program de câte patru ore pe zi, timp de trei luni. Ȋn acest timp, seniorii ar asigura servicii de tutelă/tutoriat/mentorat. Sumele cu care social-democraţii vor susţine atât mentorii, cât şi angajatorii vor fi împarţite in mod egal între aceştia.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole