Advertorial

PSD: 31 de staţiuni balneare vor fi modernizate

...prin programul de guvernare PSD propune un real proiect de investiţii pentru staţiunile balneare. Astfel, 1 miliard de euro va ajunge la 31 de staţiuni balneare din România astfel încât să fie permisă rapid resuscitarea acestora. Pentru fiecare staţiune va fi finantaţa jumătate din suma eligibilă, dar nu mai mult de 200.000 de euro. Proiectul pe care social-democraţii îl propun pentru turismul balnear înseamnă un ajutor de minimis.

Turismul balnear a avut cel mai mult de suferit în anul pandemic 2020. Din cauza COVID-19 staţiunile balneoclimaterice au stat închise încă din luna martie şi până dincolo de închiderea sezonului turistic deoarece sunt deţinătoare mai ales de bazine de interior. Pierderile estimate de către reprezentanţii domeniului sunt şi de 90%.

Ȋn acest context, prin programul de guvernare PSD propune un real proiect de investiţii pentru staţiunile balneare. Astfel, 1 miliard de euro va ajunge la 31 de staţiuni balneare din România astfel încât să fie permisă rapid resuscitarea acestora. Pentru fiecare staţiune va fi finantaţa jumătate din suma eligibilă, dar nu mai mult de 200.000 de euro. Proiectul pe care social-democraţii îl propun pentru turismul balnear înseamnă un ajutor de minimis.

Interesant este că şi staţiunea Sărata Monteoru din judeţul Buzău ar putea să intre în această finanţare. Ȋnfiinţată în 1895, bijuteria turismului balnear din arealul nostru este deja in atentia Consiliului Judetean Buzau, însuşi preşedintele Petre Emanoil Neagu pariind pe dezvoltarea acesteia prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară din care face parte şi comuna Merei.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole