Lucrurile frumoase au loc bine calculat, etapă cu etapă astfel încât produsul final să fie pe măsura unei comunități care iese în relief de ani buni în context județean.

Concret, comuna Mărăcineni are de astăzi cea mai tânără pădure cu salcâmi din județul Buzău. Sunt circa trei hectare pe care le-au plantat aproape integral 20 de  de muncitori aduși special de la Piatra Neamț prin firma Ecosistem.

Acțiunea a beneficiat și de suportul neașteptat al vremii încă blânde a lunii noiembrie trecută bine de jumătatea sa. Așa se face că spre ora 15, nemțenii plantaseră deja 60 la sută din total.

Acțiunea este în desfășurare luni și marți, 21 și 22 noiembrie 2021, într-un loc de referință pentru comunitatea Mărăcineni – în satul Potoceni, în zona de deal unde din primăvara anului 2022 va începe construcția unei mănăstiri speciale despre care puteți citi detalii dând click AICI. În jurul spațiului de circa un hectar, arealul este de azi apărat de salcâmi. Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni, spune că edificiul acesta este provocarea numărul unu pe care și-a asumat-o în calitatea publică pe care o deține în prezent.

Așa se face că printre muncitorii de diferite vârste, primarul Constantin își aducea în mod direct aportul la plantarea salcâmilor.

12.000 de salcâmi vor fi în total pe dealul Potocenilor, în arealul mănăstirii ce va prinde contur de la anul. Inițial au fost programați 6.000 de puieți, însă sponsorul a menționat că suplimentează cu 6.000 de puieți, plus alți 2.000 de puieți pentru cimitirul nou din satul Mărăcineni. Iată informația detaliată primită de la primarul comunei Mărăcineni.

În reportajul pe care v-am recomandat anterior să-l citiți pentru a afla informații despre noul lăcaș de cult creștin-ortodox cu hram de mănăstire ce se va ridica la Mărăcineni și care va fi închinat martirilor din închisorile comuniste se face vorbire despre o bucată de lemn impresionantă prin povestea sa. Ea aparține fostei închisori comuniste ce s-a aflat până în 2020 în zona Barierei Ploiești din municipiul Buzău. Iată ce spune primarul Constantin Dumitru că va deveni acea grindă!

Forfota muncitorilor și bucuria cu care aceștia lucrau dincolo de ora 15, într-o zi de luni, par și ele parte din misiunea aparte care are loc pe dealul Potoceniului. De marți, aici, dar și la noul cimitir din satul Mărăcineni și numărul acestora se va dubla. În arealul mănăstirii se termină de înființat noua pădure cu salcâmi, iar cimitirul va fi apărat de o linie de 2.000 de puieți.

APELUL PRIMARULUI DIN MĂRĂCINENI

Un singur lucru rămâne și în puterea noastră a tuturor – să devenim mari anonimi și să ne raliem acțiunii prin care în comuna Mărăcineni va fi construită din primăvara anului 2022 o mănăstire dedicată victimelor comunismului. Vizibil emoționat, primarul Constantin Dumitru face un apel special. Ascultați cui se adresează!

APLOMB

Două sunt faptele bune plantate astăzi în comuna Mărăcineni – spațiul din jurul mănăstirii ce-și va vedea începutul în maxim trei luni în satul Potoceni este îmbrăcat de-acum de 12.000 de salcâmi tineri ce se vor dezvolta în același timp cu lăcașul de cult. Al doilea lucru minunat, arealul prinde viață! Pe deal, la Potoceni se vor spune multe povești despre carcerele comuniste și despre cei care au pătimit nedrept ani buni din viață între pereții înfiorători, se vor auzi rugi pentru sănătatea copiilor și pentru ca o întreagă țară să meargă bine înainte și cu toții vom avea curaj să devenim ctitori necunoscuți ai faptelor minunate!

Articolul precedentPrimarul din Siriu va fi prezent la înmormântarea lui Benone Sinulescu
Articolul următorTrei hectare de pădure de salcâm plantate azi, la Mărăcineni