Păstrăm bunele obiceiuri pe care am observat că le-ați deprins deja și dumneavoastră și pe lângă invitația de a ne rafina gusturile când vine vorba despre bucatele pe care le așezăm zilnic pe masa familiei, vă facem cunoștință cu gastronomia diversă a italienilor.

Argumentul este desigur prezența acasă, în orașul Buzău, la Restaurantul Antica Roma, restaurant cu specific italienesc situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 la nr. 12, a singurului lady chef de la noi, Andrea Pascu.

Andrea a lucrat aproape 20 de ani în zona Abruzzo, areal situat la 100 de kilometri distanță față de Roma. Acolo a și deținut un restaurant cu specific. Abruzzo este un pământ al gustului împărțit între mare și munte și cu o istorie aparte. Bucătăria din Abruzzo este un ansamblu de gusturi articulate în jurul unor feluri tipice de mâncare. Locuitorii, spune inclusiv lady chef Pascu au încercat să valorifice tot ceea ce natura și Domnul le-a dat pe acest pământ, de la peștele mării și până la carnea de oaie din zona montană.

Desigur, neam de viță italiană și locuitorii din Abruzzo au pastele în gastronomia locală, dar la felul doi aduc în atenție carnea de miel, oul și cașcavalul maturat. Este însă momentul ca rețeta de bază a meselor abruzzese – regal pastoral, spun oamenii zonei – să ne fie prezentată de lady chef Andrea Pascu. Oricum, după detaliile video sigur sunați la 0743/349.827!

Din bucătăria de la Antica Roma mergem în restaurant cu lady chef pentru a da lumina adecvată mâncării abruzzese de azi –agnello cacio e uova, miel cu brânză și ou, dar mai ales pentru a o asculta pe Andrea Pascu povestind chiar și păstrând tonul italian despre o rețetă unică adusă la Buzău de un maestru din ce în ce mai iubit de buzoieni, ea însăși.

Nu rămâne decât să dați comandă pe 0743/349.827 sau să ajungeți pe bulevardul 1 Decembrie 1918, la numărul 12, în Buzău, la Antica Roma, pentru a testa un produs italienesc care reușește să atingă și cele mai ridicate dintre pretențiile gurmanzilor din Buzău!

Articolul precedent23 de localități buzoiene=358 de milioane de euro
Articolul următor(P) Sbîrnea, PSD:”Punem punct cercului vicios prin care bogații profită, iar săracii plătesc!”