În imagini, echipa de lucru este coordonată de primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru. Se fac lucrări despre care aflăm imediat, însă știți că se toarnă și ultimul strat de asfalt pe porțiunea de DJ 203K Mărăcineni-Lopătari, porțiune aflată pe raza comunei Mărăcineni și despre care am scris AICI, AICI, dar și AICI și în alte câteva articole din www.buzaulinreportaje.ro în care vă prezentam diferitele etape de lucru de pe șantierul celor 37 de kilometri de reparat și modernizat al celui mai intens folosit rutier drum județean din Buzău!

Acum, iată ce spune primarul din Mărăcineni despre aceste lucrări executate în ultimă instanță pe fiecare dintre cele 50 de străzi adiacente acestui DJ 203k pe care se toarnă, în cele din urmă, stratul final de asfalt!

Răbdarea conducătorilor auto, dar și a celorlalți participanți la trafic a avut de zăbovit în cutia speranței, însă poate e momentul ca drumul județean cu cel mai mare impact în dezvoltarea turistică a unei întregi văi, cea a Slănicului, dar și a mediului economic și social, per ansamblu, să fie gata! Cam în cât timp, ne spune imediat același primar al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.
DJ 203 K Mărăcineni-Vintilă Vodă, 37 de km=93 de milioane de lei. Sumei i se adaugă sute de piese auto schimbate individual de către șoferii mașinilor avariate și un întreg dicționar de cuvinte mai puțin folosite în mod obișnuit! Luni de trafic la semafor! Cum a fost și marți, 26 septembrie 2023 și cum va fi și miercuri.

Așadar, echipa de lucru curăță intrarea pe fiecare dintre cele 50 de străzi astfel încât asfaltarea celor 15 metri prevăzuți în proiect să aibă loc corespunzător. Pe raza comunei Mărăcineni este în desfășurare, în partea a doua a proiectului, înființarea rețelei comunale de alimentare cu gaze naturale. Primarul acestui areal ne spune imediat când este gata și acest megaproiect ce va ridica nivelul de trai al celor peste 15.000 de locuitori.

Ianuarie, maxim februarie 2024, test pentru rețeaua de alimentare cu gaze naturale a comunei Mărăcineni.

Pe teren, echipei i se adaugă și un consilier local. Siminel Sterea spune că are timp, dar mai ales dorință de a se implic în viața comunității din care face parte. Tocmai de aceea, domnul acesta căruia i se spune Colonelul, are mai mereu sub brațul drept un dosar pe care îl aduce și în ședințele publice lunare ce au loc în sala Căminului Cultural din Potoceni. Iată ce spune consilierul local despre zce conține acest dosar ce vizează viața comunității Mărăcineni.

Menținem interlocutorul și discutăm despre ceea ce se întâmplă în teren și cu proiectul de alimentare cu gaze naturale a celor peste 4000 de locuințe din comună. Siminel Sterea.
10 zile până se ridică și ultimul semafor. Desigur, dacă vremea încurcă planurile muncitorilor de pe șantierul DJ 203K, atunci și numărul zilelor ar putea să crească.

Patru luni maxim de așteptare până la primele probe pentru rețeaua de alimentare cu gaze.

Mărăcineni crește și crește admirabil!

Articolul precedent(P) Aveți 50 de ani de căsnicie? Atunci, acceptați invitația Primăriei!
Articolul următor27 septembrie – Ziua Mondială a Turismului