În mare, aceasta este observația, deși orice mașină supusă traficului rutier pe DJ 204 C Vintilă Vodă-Bisoca rabdă cu mare dificultate starea încă precară a singurului drum județean croit exclusiv prin pădure, în județul Buzău.

De ce i se spune drumul lui Ceaușescu citiți dumneavoastră AICI, iar despre evoluția lucrărilor de construcție de pe acest vast șantier citiți AICI și AICI.

Lucrările pe acest drum județean au fost salutate încă din start de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu pe 16 iunie 2020, pentru ca ulterior să fie verificate sistematic de către repezentanții instituției, mai ales de către Liliana Drăgulin, specialistul pe care îl vedem des pe toate șantierele coordonate de CJ.

La sfârșit de octombrie 2022, acest drum este tranzitat mai ales de către camioane ce cară material specific de construcție – piatră spartă petru zona Piana Mărulu și balast pentru arealul unde se lucrează la podețe și șanțuri.

Interesant este că mobilizarea este fără precedent – chiar sunt echipe de muncitori, chiar lucrează.

Podul acesta este unul construit cu ocazia refacerii și asfaltării în premieră a DJ 204 C Vntilă-Vodă-Bsoca.

Desigur, localnicii care au locuințele pe cei 24,5 kilometri de drum județean ar vrea ca lucrările să meargă și mai iute și să vadă asfaltare de pe granița cu județul Vrancea, adică din punctul Mănăstirea Poiana Mărului, unde spun că ar fi văzut oficiali vrânceni în perioada recentă, cine știe, dornici să observe ei primii minunea!, și până jos, la Vintilă Vodă cât ai clipi. Nu poate fi vis, trebuie realitate destoinică, pentru o viață!

Articolul precedent(P) Plan urbanistic de detaliu pentru Judecătoria Buzău
Articolul următorCare este cea mai mare provocare urbană în Buzău?