Muncitorii din șantierul megaproiectului despre care vorbește întreg județul Buzău – desigur, înființarea magistralei de gaze naturale a comunei Mărăcineni – spun că etapa de subtraversare a râului Buzău va fi probabil cea mai spectaculoasă etapă din toată lucrarea.

Iar zilele până la această etapă pot fi numărate pe degetele unei singure mâini, spun la unison și muncitorii, dar și oficialii din areal. De miercuri, 16 februarie 2022, au început să vină de la Argeș utilajele speciale ale firmei ce efectuează lucrările de înființare a țevii de gaze între Vernești și satul Potoceni, comuna Mărăcineni și care vor fi utilizate la subtraversarea albiei râului Buzău. Astfel, la începutul săptămânii viitoare, dacă nu vor exista intemperii, se va trece la forarea, la 70 de metri adâncime în albie pentru conectarea țevii deja amplasată de la râul Buzău și până în satul Potoceni.

Înainte de etapa subtraversării râului Buzău s-a făcut zilele acestea subtraversarea drumului județean 203 K Mărăcineni-Lopătari. Țeava destinată transportului gazelor naturale către Mărăcineni dinspre Vernești, îngropată săptămâna trecută până la limita cu DJ 203 K a fost trecută pe sub carosabilul celui mai circulat drum județean buzoian în cursul zilei de 15 februarie, iar miercuri, muncitorii au mers cu aceasta până în punctul în care va fi montat un robinet ce ar putea fi folosit de altă comunitate, în speță Poșta Câlnău. Proprietatea aparține desigur, comunității Mărăcineni.

Reținem așadar, că proiectul de înființare a magistralei de alimentare cu gaze naturale a gospodăriilor celor peste 15.500 de locuitori din comuna Mărăcineni este unicul viabil și intrat în finanțare din zecile de proiecte întocmite în județul Buzău și care au același scop.

Articolul precedent(P)Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: „lectura este o activitate pe cale de dispariție”
Articolul următor(P) Cristea, PSD: Situația din Ucraina, și în atenția Comisiei pentru Politică externă