Primele camioane cu asfalt au ajuns astăzi pe DJ 204 C Vintilă Vodă-Bisoca!

Momentul este o premieră pe care localnicii nu au ezitat să o marcheze prin a fi prezenți acolo unde începe drumul județean de 24,5 kilometri, la podul de la Vintilă Vodă!

Surprinzător însă, prima parte din zi nu a prezentat sub nici o formă forfotă pe șantier, nici măcar vreun muncitor nu era până spre 8.30 pe nici unul dintre tronsoanele de lucru ale celor 24,5 km. Abia spre orele prânzului s-au deschis trei fronturi de lucru, dar nicăieri nu se făceau pregătiri pentru asfaltare. Abia la bază, cum spuneau muncitorii companiei teleormănene care are adjudecată lucrarea, șase camioane erau pregătite pentru încărcat cu asfalt. Totul a depins însă de noua stație de asfalt pusă în funcțiune după nenumărate ghinioane.

Deci, bisocenii au avut de așteptat cât a trăit Mântuitorul pe pământ ca să vadă asfalt. Am citat vorba unui localnic și am reprodus-o ca atare! Bucuria locuitorilor este însă cumpănită deocamdată – sunt primii maxim 500 de metri asfaltați, iar carosabilul este pregătit, potrivit constructorilor din teren până în zona Dealul Zmeieștilor din Bisoca!

Să țină vremea cu muncitorii de pe drumul păcatului, zis așa din cauza sudalmelor zise în ani de către șoferi, dar și de către locuitori vizavi de starea precară în care ajunsese DJ 204C, iar echipele din arealul Bisoca să reușească finalizarea tuturor lucrărilor pe care le execută încă!

EU CRED CĂ ESTE CEA MAI MARE REALIZARE A CONSILIULUI JUDEȚEAN!

Declarația îi aparține lui Petre Emanoil Neagu, președinte al Consiliului Județean Buzău, obținută telefonic imediat după ce au fost asfaltați primii metri ai acestui drum județean construit la finalul anilor 1970 la ordinul fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu pentru o simplă partidă de vânătoare. Iată continuarea opiniei președintelui care a susținut solicitarea ardentă a primarului din Bisoca, Florin Stemate, independent în urmă cu două mandate, ca drumul acesta să primească și el covor asfaltic. Eu sper ca în trei luni să se finalizeze asfaltarea! Cinstit vă spun, eu chiar le mulțumesc bisocenilor, dar și locuitorilor din comuna Sărulești pentru răbdare! Chiar au avut răbdare pentru un proiect care a avut extraordinar de multe piedici, a beneficiat, între ghilimele fie spus, de neîncredere și pentru care bătălia a fost realmente senzațională! Va fi un drum cu efecte pe care oamenii aceștia minunați nici nu le pot crede acum! Pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei Bisoca, drumul acesta este remarcabil! Mai punctez cu o informație. Și anume că, dinspre Vrancea, colegii noștri vor asfalta la rândul lor până la granița cu zona Bisoca, în satul Poiana Mărului, a precizat EXCLUSIV pentru www.buzaulinreportaje.ro, președintele CJB.

În același ton, dar și cu echilibrul munteanului, primarul Florin Stemate a marcat momentul pe pagina proprie de socializare spunând că Bisoceni, începe să ni se împlinească visul! Așteptăm de zeci de ani, iar de azi a început asfaltarea pe drumul județean Vintilă Vodă-Bisoca!

readucem de altfel aminte că în mai 2019, la solicitarea conducerii comunei Bisoca la căminul cultural din comună a fost prezent pentru a discuta subiectul refacerii DJ 204 C și președintele CJ Buzău, în fața locuitorilor neîncrezători, desigur, la acel moment.

Articolul precedent(P) Autorizare pentru amplasarea unui sistem fotovoltaic la fabrica de bere
Articolul următorÎn prima zi de școală, 5000 de elevi din Buzău primesc gratuit, din nou, ghiozdan cu rechizite