Comuna buzoiană în care se asfaltează ultimele trei străzi

Ultimele trei străzi neasfaltate, dar și cele mai noi din ansamblul semiurban al comunei Mărăcineni primesc întâi canalizare și mai apoi covor asfaltic pentru o perioadă bună din viață.

●În ultimii cinci ani, terenul intravilan al zonei s-a dublat.

●În zonă se derulează cel de-al doilea proiect finanțat prin AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Despre primul proiect finanțat de AFIR la Mărăcineni citiți AICI.

Canalizare și asfaltare. Prelungirea Păcii, Soarelui și Filantropiei.

Este clar, puțini edili de comunități rurale din județul Buzău pot menționa că derulează în mod continuu proiecte de dezvoltare pentru comunitățile pe care le conduc. Ba, extrem de puțini primesc și laude la nivel național și intră în galeria selectă condusă în general și mai ales de ani buni de către Ciugud.

La Buzău, comuna Mărăcineni pare să facă excepția, iar la final de octombrie 2022 derulează un proiect ce o face realmente unică în județ – are loc înființarea rețelei de canalizare și mai apoi sunt asfaltate ultimele trei străzi care nu au primit covorul confortului până în acest moment.

În sunetul introductiv, primarul Constantin Dumitru notează că pentru străzile Prelungirea Păcii, Soarelui și Filantropiei sunt puse la punct toate utilitățile vieții liniștite în comuna lipită de municipiul reședință de județ.

În același timp, în regia primăriei din comună are loc înființarea a peste 1.500 de metri de canalizare, pentru ca ulterior, din fonduri AFIR să se treacă la asfaltare. Revine primarul din Mărăcineni.

Locuitorii celor trei străzi, mai ales familii tinere cu loc de muncă în oraș, așteaptă acest moment încă de la stabilirea în comună. Peste 100 de metri de canalizare în două zile. O lună de zile de lucrări, în total. Apoi, asfaltarea.

La Mărăcineni, autoritatea locală a demarat înființarea rețelei de canalizare în urmă cu 10 ani. În acest moment, spune primarul Constantin Dumitru, comuna se află încă în extindere pentru că inclusiv suprafața din intravilan, arată acesta, s-a dublat în ultimii cinci an, ajungând acum la peste 700 de hectare. Deci, există cartiere noi și edilul din comuna vecină cu podul Mărăcineni detaliază.

APLOMB

Cuvinte nenumărate sunt scrise despre Mărăcineni. Este comuna fanion care dă exemplu în județul Buzău. Cine mai face așa ceva, vă rog?!

Articolul precedentCare este cea mai mare provocare urbană în Buzău?
Articolul următor(P) Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Municipal, la un pas de aprobare