Cel mai valoros portar al României la handbal din toate timpurile a pasat astăzi copiilor de la LPS Buzău, a primit și câteva goluri pentru că a revenit preț de minute bune în poartă, dar mai ales a dat sfaturi celor ce au apărat porțile jocului demonstrativ din sala acestui liceu prestigios al Buzăului. Cornel Penu a revenit acasă și este personalitatea lunii iunie 2021 omagiată de conducerea Primăriei Municipiului Buzău, potrivit tradiției instituită deja de patru ani. Fără a da pasă sau a se erija în handbalist, primarul Constantin Toma i-a invitat copiii din sala LPS Iolanda Bals Soter să ia modelul de rigurozitate, seriozitate, abnegație și triumf în sportul care și în prezent formează sportivi de mare performanță. Iată declarația primarului Constantin Toma!

Cornel Penu este legenda handbalului românesc din poarta naționalei de aur mondial din 1970 și 1974, dar și din lotul olimpic al țării noastre care a cucerit argintul la Montreal în 1976 și bronz la Munchen în 1972. Penu s-a născut pe 16 iunie la Galați, iar în urmă cu 72 de ani, când avea deja trei ani, se muta împreună cu părinții săi în Buzău, oraș în care a studiat, a început să practice și handbal și fotbal, iar celebrul Constantin Căpățână i-a fost antrenor către misiunea națională, apoi mondială și olimpică. Dacă am pune la socoteală ce vis leagă prin antrenamente și succes un astfel de om am spune ca Penu este un sportiv complet, campion național, european, mondial și vicecampion olimpic.

Astăzi, Cornel Penu a zâmbit continuu, a stat de vorbă mai ales cu copiii cărora li s-a adresat continuu numindu-i viitorul și cu care a jucat, evident handbal. Simțiți și dumneavoastră prin sunet ce înseamnă pasiunea, dar mai ales performanța!

De menționat este că pe teren, în sala LPS au intrat și fete și băieți, mici sportivi pasionați de handbal, care au purtat tricouri cu numele legendei din fața lor și cu numărul 1! În fapt, Cornel Penu a mărturisit din start prin exemplificarea unei întâmplări petrecută în Franța și care îl avea în centrul atenției pe un sportiv fantastic pentru care publicul s-a ridicat în picioare și a aplaudat.

Aplauze își dorește astăzi și sportivul considerat cel mai mare portar de handbal al României, Cornel Penu care din inabordabilul de odinioară, după cum era apreciat pentru că preocuparea sa cea mai mare era propria pregătire pentru meciul ce urma, acum este abordabil și gata să predea lecția sportului în care el a introdus pregătirea psihologică.

Iată declarația de suflet a buzoianului intrat în legendă care spune că la un momenta dat eram mai cunsocut în străinătate decât în România!

În mica țară numită România a fost unul dintre cei mai buni! A spus-o maestrul emerit al sportului decorat de președintele statului român în anul 2000 cu Medalia națională Serviciul credincios Clasa I, Cornel Penu acasă, la Buzău, unde ar veni din când în când ca să-și aducă aportul de cunoștințe pe teren, iar ziua dedicată lui de către Primăria Municipiului Buzău i se pare legendarului handbalist un model ce trebuie preluat de primarii din țară pe de o parte pentru a aduce în atenția publică modelele, pe de alta pentru a ține viu și respectul de sine al unei nații valoroase!

Pentru a-l onora la Buzău pe seniorul de aur al handbalului românesc Cornel Penu a fost prezent și unul dintre cei mai longevivi președinți ai Federației Române de Handbal, ploieșteanul Alexandru Dedu aflat în această funcție din 2014. Vă las să ascultați declarația scurtă a acestuia!

De reținut este că handbalistul de mare succes al României a făcut un apel la copiii și tinerii din sala LPS Buzău să se considere ei înșiși viitorul sportului, să parieze pe propria lor valoare și să-și împlinească visele. Și lui Cornel Penu i s-a împlinit astăzi, 15 iunie 2021 un vis la Buzău – a fost aplaudat de copii!

Articolul precedentNoul „Pod de flori”, dar de la Buzău spre Chișinău
Articolul următorSchimbări la SCM Gloria Buzău