Într-o atomsferă rar pregătită și desfășurată ca la carte, astăzi a fost semnat acordul de înfrățire al județului Buzău cu capitala Republicii Moldova și cu sectorul Botanica, sector aparținător Chișinăului. Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Județean Buzău, inițiator al acestui acord de înfrățire. Este de amintit că în ultimii ani conducerea Consiliului Județean Buzău a cultivat, susținut și dezvoltat cooperarea cu raioanele Soroca și Dubăsari din republica soră a României.

Așadar, Buzăul devine partener economic, cultural și social de nădejade al Chișinăului și al sectorului Botanica – sector cu 220.000 de locuitori situat în sud-estul acestui oraș și care își trage numele din celebra Școală de Horticultură fondată în 1842 aici și care a înființat prima grădină dendrologică numită Grădina engleză sau Grădina Botanică.

Primele efecte concrete ale acestui parteneriat urmează să fie făcute public pe parcurs, spune președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Iată declarația acestuia!

În același context, primarul Chișinăului, Ion Ceban a anunțat la Buzău că în luna septembrie zilele acestui municipiu se vor desfășura în premieră și la Buzău. Iată declarația completă!

Consiliul Județean Buzău a demarat astăzi colaborarea și cu sectorul condus de pretorul Diana Guba, sectorul Botanica. Pretorul Guba a declarat la rându-i!

La ședința de îndată a CJ Buzău prin care au fost aprobate de consilierii județeni, dar și parafate cele două acorduri de înfrățire a fost prezent și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că în acest moment se poate spune că acordul este o coală A4 care va fi completată cu acțiuni românp-moldave menite să întărească parteneriatul celor două popoare.

Articolul precedent(P) Romașcanu, PSD:”Stimați parlamentari, hai la muncă fizic … cât încă se mai poate!”
Articolul următorModelul de succes Cornel Penu pentru copiii high-tech ai Buzăului