Cam toate comunitățile buzoiene au petrecut anul acesta la serbări populare. Mii de litri de bere și alte mii, dar de mici au fost tovarăși de petrecere deopotrivă cu ansambluri și interpreți celebri, chiar și în plan național. Zeci de mii de buzoieni s-au bucurat și de câte patru zile de festivaluri și serbări populare. Puține comune din arealul județului Buzău și-au continuat mersul potrivit proiectelor aflate în derulare, fără a ține pasul cu petrecerile populare din jur. Desigur, opiniile pot fi, ca în România toată, împărțite în acest caz.

Exemplificările pot fi câteva, însă vă aducem în atenție zona Mărăcineni, comună care are în derulare numeroase proiecte cu finanțare europeană, cel mai mare dintre ele, de altfel, unul dintre proiectele de anvergură de la Curbura Carpaților, este cel ce privește alimentarea cu gaze naturale a comunității cu peste 15.000 de locuitori. Sunt milioane de euro pentru flacăra atât de mult așteptată aici, la Mărăcineni.

Despre acest proiect se va discuta vineri, 13 octombrie, cu o zi înainte de marea sărbătoare creștin-ortodoxă a românilor, Sf. Parascheva, la Căminul Cultural din satul Potoceni. Vin în primul rând locuitorii comunei Mărăcineni invitați de conducerea Primăriei alături de care au fost în anii de așteptare a acestei flăcări ce le schimbă nivelul de trai! De la ora 10.30 măcar 10% dintre locuitori sunt chemați să dea dovadă de responsabilitate civică, să vină la cămin și să spună deopotrivă problemele din urmă ale acestui proiect, prezentate desigur de fiecare locuitor în parte, dar și să aducă vorba bună despre o reușită a unei întregi comunități care-și urmează un drum firesc spre dezvoltare aproape urbană.

Locuitorilor li se alătură oaspeți de la nivel județean și național care au susținut derularea acestui megaproiect numit epopee – # Epopeea gaze la Mărăcineni.

Participanții se pot înscrie și online la această adunare civică din care se desprinde și rolul de dezbatere privind implementarea proiectului de alimentare cu gaze naturale. AICI găsiți formularul aferent.

Ca să ne aducem aminte de cronologia acestui proiect inserăm o galerie foto cu start anul 2020 când au avut loc efectiv primele vizite în teren ale specialiștilor.

Locuitorii comueni Mărăcineni știu foarte bine ce arată fiecare fotografie în parte, iar stadiul acestui proiect, conform pozelor, este surprins doar din 2020. Iată și ce a urmat.

Iar ultimul an de proiect, partea ce presupune înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale către cele peste 4000 de gospodării din comuna Mărăcineni.

Articolul precedent(P) Urmează trei zile Kaizen, la Buzău
Articolul următorCe gazoduct joacă rol esential pentru racordarea comunelor de pe Valea Slănicului?