În Pinelands, Africa de Sud există Magica Roma, restaurantul italian care m-a inspirat să vă fac invitația de astăzi la Antica Roma, în orașul Buzău, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 la numărul 13. Vivacitatea chefului care a avut curajul să educe gustul locuitorilor de pe continentul negru, exactitatea cu care își pune în scenă pasiunea de a găti, dar și calitatea produselor italienești folosite le-am regăsit aici, la noi, acasă, la Buzău, în restaurantul Andreiei Pascu, singura noastră lady chef! De ceva vreme pariem pe lady chef pentru că deja propria-i carte de vizită de acasă se completează frumos, pune valoare în gastronomia Buzăului și potențează cei 20 de ani de muncă în Italia aici, unde s-a născut.

Azi, mâncăm ceva deosebit! Ceva ce rămâne la baza papilelor gustative, iar a doua zi, dimineața în zori freamătă nu a bună dimineața!, ci a mai vreau!

Deci, www.buzaulinreportaje.ro nu vă propune ca popasul de la rubrica noastră instituită AICI cu paste carbonara să fie departe de oraș, ci facem un nou popas la Restaurantul Antica Roma din Buzău pentru a simți gustul atât de plăcut al produselor folosite de lady chef Pascu pentru a prepara pizza carbonara și pizza salsicia piccante! Ah, și suntem în iutele Buzău! Se nimerește bine, aș gândi eu, dar rețineți un lucru, lady chef Andrea spune ce mă aștep poate cel mai puțin – pizza nu este un sandwich cu de toate! Haideți în bucătărie!

Dacă nu e vreme să ne relaxăm pașii în Restaurantul Antica Roma pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 e bine să o sunați pe lady chef Andrea Pascu la 0743349827!

Mâncăm în weekend pizza carbonara sau pizza salsiccia piccante?

Articolul precedent(P) Câștigători la „Românii au talent”, vedete la BuzăuFest și Zilele Chișinăului la Buzău
Articolul următor(P) Festivalurile copilăriei la început de iunie, în orașul Buzău