Siriu a fost unul dintre cuvintele fir roșu în cântecele lui Benone Sinulescu. Artistul popular emblemă a județului Buzău și-a arătat timp de 58 de ani dragostea față de locurile natale de care s-a îndepărtat imediat după lansarea pe marea scenă națională. Mereu veselul Benone Sinulescu vorbea cu o lumină aparte despre zona nașterii sale.

În semn de pios omagiu, locuitori ai comunei Siriu au trecut zilele acestea pe la casa părintească a lui Benone Sinulescu pentru un ultim omagiu adus fiului care s-a ridicat dintre ei și a devenit atât de valoros pentru o întreagă țară.

Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu arată că la casa părintească a acestuia a fost creat un spațiu pentru a fi aprinse lumânări în memoria artistului Benone Sinulescu, în numele primăriei din zonă fiind depusă o coroană de flori. Mesajul primarului Voicu vorbește cald despre o relație devenită specială pe care a avut-o cu artistul popular Benone Sinulescu.

Primarul Voicu povestește o amintire redată de Benone Sinulescu și care reliefează valoarea comunei natale Siriu în sufletul celui care a cântat-o. Ascultăm și noi!

La ceremonia de înmormântare a artistului popular simbol al județului Buzău, Benone Sinulescu, programată să înceapă astăzi, duminică, 21 noiembrie 2021, în piața publică din Arad de la ora 13, va fi prezentă și o delegație din Siriu condusă de primarul Dragoș Voicu.

Dincolo de orice cuvânt, interpretul popular numărul unu al Buzăului, Benone Sinulescu a lăsat în urma sa un real patrimoniu inestimabil, cântecele sale care adunau pe stadioane mii de români. Cât e Siriul de mare este leitmotivul vieții sale artistice!

Artistul iubit în spectacole s-a bucurat de aplauze, dovada clară a atașamentului oamenilor simpli față de Benone Sinulescu, interpretul care aducea bucurie prin cântec popular. Aplauze a primit și în februarie 2020 când a fost invitat de Primăria Buzău la plantarea unui stejar în Parcul Crâng care să-i poarte numele.

Drum lin, Benone Sinulescu!

Articolul precedentPe 24 noiembrie se repartizează locuințele sociale din orașul Buzău
Articolul următor3 hectare de pădure de salcâm plantate azi, la Mărăcineni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here